Festlig fejring af Mærk Næstved Sport Awards 2023

Torsdag d. 2. marts 2023 blev det årlige Mærk Næstved Sport Awards show afholdt, hvor danske mestre fra Næstved Kommunes idrætsforeninger og klubber fejredes og en række priser og legater uddeltes.


Hele 120 idrætsfolk og frivillige fra Næstved Kommune, som havde opnået særlige resultater i det forgange år blev  hædret. Bandet MayDay stod for musikken under ledelse af trommeslager Jens-Ulrik Simonsen med gæstesolisterne Ea Cornelia Lindebjerg og Astrid Momme.

Se billeder fra aftenens hædring af både udøvere og frivillige herunder taget af fotograf Jan Christensen.


Sportsfægteklubben Dragon Sport Defence hyldes på scenen.
 


Træner/Leder-prisen sponseret af Sydbank blev givet til en glad Søren Lund fra Næstved Bordtennis. Her interviews han af konferencier Morten Dam-Sørensen.


Borgmester Carsten Rasmussen (A) ønskede tillykke med medaljer og gav håndtryk til hele 94 danske mestre i alle aldre vundet under enten DIF eller DGI.


Byrådsmedlem Charlotte Roest (A) var med til at uddele checks til Næstved Bicycle Club og Næstved Motorklub. Talentmidlerne står lokale sponsorer og Næstved Kommune  i fællesskab bag og den flotte håndsrækning er øremærket til specifikke mål for de enkelte udøvere og klubber.


Talent-prisen der var sponseret af Anlægsgartner Heino Vistisen A/S blev givet til l7-årige August Birk Hundt fra Næstved Bicycle Club, der allerede har vist et stort talent både på landevejen, de skrå brædder i Ballerup Superarena, mini 6-dagesløb og forskellige crossløb.


Herlufsholm Atletik, Triatlon og Motion (HGATM) var også godt repræsenteret ved Mærk Næstved Sport Awards bl.a. med sprinteren Birk Kryger (tv). Han var en blandt i alt ni HGATM atleter, der blev hædret på scenen denne aften.


Alle store og små danske mestre blev fortjent hyldet med en særlig medalje ved aftenens Award Show. Her er HG ATM og Næstved Bordtennis på scenen.
.

Foreningsprisen gik til HGATM. Monica Mikkelsen ses her med prisen.


Fire rare checks til eliteudvikling blev sendt i retning af Næstved Golfklub. 



Områdedirektør Jesper Lund Wimmer fra Sydbank overrakte Trelleborg Fondens Idrætspris 2023 til en overrasket Louis Holm Kristensen fra Karrebæk Idrætsforening. 



De store smil var fremme hos Næstved Bordtennisklub og Næstved Motorklub, der modtog henholdsvis 170.000 kr. og 50.000 kr. til deres elitearbejde.

Der blev også overrakt et par store checks til Sara Hyrm fra Riders Cup og Thomas Kongshøj fra Næstved Motorclub. Sara modtog 100.000 kr. til talentudvikling og deltagelse i internationale stævner og Thomas modtog 60.000 kr. til deltagelse i Dakar Rally eller VM, Team Fog modtog hele 230.000 kr. bl.a. til trænerudgifter.



Næstved Svømmeklub modtog Kultur- og idrætsudvalgets Overraskelsespris 2023. Her interviewes formand Nikolaj Nissen.

Formanden for Kultur- og idrætsudvalget Andreas Pourkamali (B) fortalte i sin tale, at Næstved Kommune har et idrætsbudget på den gode side af 100 mio. kr. Han nævnte, at der på tværs af udvalget er en enorm stor interesse for hvad der foregår, og der bliver fulgt med i øst og vest. 

- I år har udvalget valgt, at overraskelsesprisen skal gå til en klub. Det er en klub, der har været omstillingsparat og tager et stort ansvar. Klubben er drevet af et kæmpe frivilligt engagement. Den har oplevet mere modgang end de fleste det seneste år tid. 

- 2022 startede godt. Corona-restriktionerne blev ophævet. Klubben vedtog en ny vision og ansatte en ny cheftræner og satte alle sejl ind for at udvikle klubben både sportsligt og i antal medlemmer, fortalte udvalgsformanden.

- Desværre blev der i juni måned, hvor Herlufsholm Svømmehal må lukke, sat et brat stopper for planerne. Siden da har klubben arbejdet hårdt for at få plads til klubbens svømmere.  F.eks. ved at der bliver svømmet på tværs i Næstved Svømmehal og ved at en stor del af konkurrencetræningen lægges i Fladså svømmehal.

- Klubben som vinder Kultur- og idrætsudvalgets pris  er vigtig for alle borgere i Næstved, sagde Pourkamali. I lærer vores børn og unge at svømme. I engagerer unge til at være trænere og giver dem kompetencer, de kan bruge resten af livet. Og ikke mindst ved at gøre en forskel for andre.

- I skaber derudover et klubmiljø, hvor man kan dyrke sin passion både som ung og som voksen, sagde udvalgsformanden.
 
Andreas Pourkamali sagde afsluttende, at han glæder sig til at følge med i udviklingen af Næstved kommunes største klub, og i de nye vand- og svømmefaciliteter ved Stenlængegård, der ventes klar om lidt under to år. 

- Indtil da skal I have en kæmpe anerkendelse af jeres vilje og frivillige indsats der gør, at Næstved kan have en velfungerende svømmeklub trods modgangen, sagde Pourkamali.

Formand Nikolaj Nissen modtog herefter prisen på vegne af Næstved Svømmeklub. 

Formanden fortalte, at klubben glæder sig meget til de nye faciliteter åbner, og at udøverne kan kaste sig ud i en helt ny og fantastisk svømmehal, som det ser ud til, at det bliver. 

Nikolaj Nissen  fortalte videre, at klubben har store ambitioner og håber, at kunne runde de 2500 medlemmer med de kommende nye svømmefaciliteter.


Se video fra "We are the champions"
ved at klikke på billedet herover. 

Mærk Næstved Sport Awards 2023 aftenen sluttede på behørig vis af med at alle prismodtagerne kom på scenen, hvor bandet Mayday og sangerinderne Ea Cornelia Lindebjerg og Astrid Momme, kvitterede med Queens "We are the champions".







Tekst og foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography


Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder