Sandflugt giver store problemer på Enø Strand

Enø er kendt som et udsøgt badested med en fin sandstrand. Tirsdag middag var der dog ikke mange, der fandt vej til stranden og vandtemperaturen var røget ned på 16 grader. Livredderne fra Trygfonden sad trygt i læ i deres tårn, mens det udenfor var stiv kuling og mere eller mindre mindede om en regulær sandstorm.

Kun en lille håndfuld børn og voksne var tirsdag ved middagstid  hoppet i vandet, der bød på kæmpe bølger, hvor man skulle være forsigtig og påpasselig, Den mennesketomme strand var derfor til at overskue for livredderne, der som vanligt havde både gule rescue boards og en motorbåd liggende klar i vandkanten. 

Foran Cafe Kyst var der havnet en stor bunke sand, og en bil måtte skubbes fri for ikke at køre fast. Selv på de offentlige toiletter var sandet føjet ind bag døren og dannede små bunker. Også Postmand Per fik tirsdagens voldsomme sandflugt at mærke, da en større bunke sand var føjet ind i postbilen foran Enø Spisehus.

For alle dem som færdedes på eller i nærheden af stranden tirsdag var udbyttet af strandturen primært masser af sand i øjne og hår samt en strid byge af sandkorn, som nev så hårdt i kinderne, at det føltes ubehageligt. 

Enø Strand er normalt en af Danmarks bedste og velbesøgte strande, men  kraftig blæst og det nyligt etablerede dige har ikke ført til nogen win-win situation. I stedet har ændringerne på stranden oftere og oftere i blæsevejr resulteret i masser af udfordringer for alle som færdes, bor eller driver virksomhed i nærheden.

 










Fotos: Jan Christensen (C)


Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder