Luftakrobatik og grafitti i sommerferien


Grønnegades Kaserne Kulturcenter og Boderne summede af kreativitet og gadekultur hele mandagen, da den lokale scenekunstgruppe Kompagni47 og Næstved Bylivsgruppe holdt sommerferieaktiviteter for unge mellem 13 og 25 år,

Her var der bl.a. workshops i vertikal dans, luftakrobatik og grafitti på programmet, og deltagerne kunne også være med til kostumedesign til den kommende teaterforestilling “Romeo og Julietta”, der får premiere på Næstveds gadeteaterfestival Street Cut d. 12. august.

Mere end 20 unge var dukket op og fik prøvet kræfter i de forskellige workshops, fortæller Sine Krag og Anne Sofie Reumert Knudsen, der stod for aktiviteterne. En del af deltagerne skal selv være med i selve forestillingen, mens andre bare var dukket op for at prøve noget spændende i ferien.

Til de forskellige workshops var der bl.a. mulighed for at udfordre balanceevnerne i en særlig aerial hoop ring, der var hængt op i bjælkerne i loftet i Gl. Ridehus. En af dem, der havde hørt om sommerferieaktiviteterne og var dukket op, var 23-årige Linnea.

- Det var virkelig fedt at prøve at kombinere styrke og bevægelse med kunstnerisk udfoldelse i luften, fortalte hun efter at have prøvet ringen for første gang.

23-årige Linnea fik god hjælp af Sine Krag fra Kompagni47 til at prøve luftdans og akrobatik i Gl. Ridehus. 

Sine Krag viser en øvelse i trapezen. 


Artister og skuespillere kunne mandag prøve de helt nye rammer på Høje Plads, hvor forestillingen Romeo og Julietta får premiere på Street Cut gadeteaterfestivalen i august. 



På Høje Plads bag Ny Ridehus var der også arrangeret en særlig grafitti workshop, mens en workshop med kostumedesign foregik indenfor i Boderne.

Har man lyst til selv at blive udfordret her i sommerferien, så bliver der mulighed for at prøve både spring, parkour og luftakrobatik med Kompagni47 igen mandag d. 31. juli i Gl. Ridehus og på Høje Plads.

Der kræves ikke forhåndstilmelding til sommerferieaktiviteterne og alle unge mellem 13 og 25 år kan deltage. Det er gratis at være med, og man skal bare dukke op i praktisk tøj til fysiske aktiviteter kl. 14.30.

Video fra workshoppen i Gl. Ridehus


Tekst, video og fotos: Jan Christensen


Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder