Kommunal støtte på 280.000 kr. til Karrebæk Mølle



Byrådet i Næstved Kommune besluttede på mødet 28. februar 2023, at foreningen Karrebæk Møllelaug af 2016 gives tilsagn om en medfinansiering på 280.000 kr. plus moms samt hjælp til projektledelse, kontraktindgåelse, bogføring og regnskabsaflæggelse.

Møllelauget har indtil nu fået tilsagn om støtte til renovering af møllens for i alt 1.859.000 kr. fra Slots- og Kulturstyrelsen og Realdania. Møllehatten er meget utæt, og møllelauget har indhentet tilbud på tætning og renovering af møllehatten samt påsætning af nye møllevinger. Møllen er bygget i 1858.

Møllelauget havde forud for byrådets møde meddelt kommunen, at Møllelauget, såfremt en ordning og et samarbejde med kommunen om restfinansieringen til renovering af møllen fra ikke igangsættes, så vil lauget til april 2023 nedlægge sig selv. Det vil føre til, at Næstved Kommune vil skulle overtage møllen med de forpligtelser, der følger af bygningsfredningsloven.

Næstved Kommune solgte møllen i 2016 til Møllelauget for 0 kr. Med byrådsbeslutningen om at støtte Møllelauget økonomisk med 280.000 kr. er den ønskede hjælp fra Næstved Kommune opnået og renoveringen kan påbegyndes. Finansieringen i de kommunale budgetter hentes fra et mindreforbrug på projekttagrenoveringer fra budget 2022. 

Kommunens administration har bekræftet, at hjælpen til projektledelse, kontraktindgåelse, bogføring og regnskabsaflæggelse ligger inden for kommunalfuldmagtens rammer.

Foto og tekst: Jan Christensen (C)

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder