Årets længste sang trak mange til Apotekergården

På årets længste dag blev arrangementet "Årets længste sang" afholdt i Apotekergården i Næstved. Fra morgen til aften var sange fra højskolesangbogen på programmet, og inviterede gæster og grupper fik hver i sær lov at sammensætte et lille sangprogram.

Det er Hanne Heunicke og Ulla Britt Simonsen, der står bag "Årets længste sang" i Næstved og den 15 timer lange og imponerende sangdag. Masser af sangglade publikummer dukkede op i alle aldersklasser, og arrangementet var en gedigen succes. Apotekergården udgjorde samtidig den helt perfekte ramme for arrangementet under det store kastanjetræ, der blev plantet tilbage i oktober 1943. På det tidspunkt var Danmark besat af tyskerne, og tusinder af danske jøder netop hjulpet til Sverige.

Mange sponsorer og grupper havde hjulpet arrangørerne med økonomi, udstyr og praktiske hjælp til arrangementet i Apotekergården, så gæsterne kunne nyde de mange dejlige sange dagen igennem. 

Hanne Heunicke og Ulla Britt Simonsen fortalte, at de havde prøvet på forhånd at udtænke en større plan, så ingen sange ville blive valgt flere gange. Men som Hanne Heunicke muntert konstaterede: "vi er vist blevet hacket", så der er sange i dag, der er blevet sunget op til flere gange.  I følge publikum gjorde det ikke det mindste!


Næstved Teater havde det meste af bestyrelsen på scenen og havde naturligt valgt en række teaterrelaterede sange.
Repræsentanter fra JB10 i Jernbanegade havde også udvalgt sange.



Arrangørerne Ulla Britt Simonsen (tv) og Hanne Heunicke (th).


Tekst og fotos: Jan Christensen


Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder