Grøn Koncert betyder meget for Næstved

Dette foto er taget 26 timer før Grøn Koncert 2024 skal starte i Næstved. 

Med lidt over 24 timer før Grøn Koncert skal finde sted i Næstved, er der ikke mange tegn på, at det store arrangement atter står lige for døren i Holsted. Men med en yderst imponerende logistik flyttes scener, vogne, hegn, boder og al nødvendigt udstyr flyttes fra Odense til Næstved fredag nat og morgen, så alt er klar til åbningen kl. 13. Fredag kl. 11 var der således kun ankommet nogle toiletvogne til pladsen.

Også mange lokale frivillige og foreninger fra midt- og sydsjælland arbejder på Grøn Koncert, så alt bliver klar. 


Grøn Koncert i Holsted blev igen i år hurtigt udsolgt. Foto: ISO 4700 Photography

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen glæder sig over den store event som i mange år har været afviklet i Næstved.

- Grøn Koncert betyder meget for Næstved. Vi har altid været heldige, at Grøn Koncert er om lørdagen i Næstved. Det betyder, at der kommer rigtig mange gæster fra et stort opland, siger borgmesteren.

- Vi har tit oplevet, at når der er udsolgt i Valby. Ja så bliver de sidste billetter revet væk i Næstved. Det betyder en pæn stor ekstra omsætning mange steder hos Næstved Taxa, på tankstationer. og  butikkerne bl.a. i Ringstedgade oplever selvfølgelig en meget stor ekstra omsætning. Fastfoodrestauranter og ikke mindst mange værtshuse i Næstved centrum oplever mange flere gæster, end en almindelig lørdag i juli, siger han.

- Næstved Kommune betaler for at slå græsset på pladsen og der opsættes skilte i området. Og så møder Park og Vej ind søndag morgen, og gør Holsted Alle og Ringstedgade pæn igen. Grøn Koncert rydder selv selve pladsen for affald, fortæller Carsten Rasmussen.

Borgmesteren skal ikke selv deltage i årets Grøn Koncert i Næstved, grundet et andet arrangement, men husker mange af de tidligere koncerter i byen.

- Som helt ung har jeg været i Rådmandshaven og også på Ydernæs. Jeg har også været med på Grøn i Holsted. 

- Da jeg var vejmand, har jeg selv været med til at opsætte skilte om lørdagen og rydde op om søndagen en del gange. Og før det var jeg ansat hos Vognmand Brogaard.  Der har jeg også været på arbejde nogle søndage efter Grøn Koncert, hvor arbejdet bestod i at tømme de mange containere de havde, fortæller Carsten Rasmussen. 

- Men dengang var der ikke pant. I de første år i Rådmandshaven og på Ydernæs og tog folk jo selv drikkevarer med ind, husker Carsten Rasmussen.

Hos den nærliggende Rema på Trompetvej, kan købmand Brian Sonne godt mærke, at der er Grøn Koncert. For nylig har han fået udvidet butikkens parkeringsområde betragteligt, men under Grøn Koncert sørger Hjemmeværnet for, at pladserne kan holdes fri til butikkens almindelige kunder.

- Det er en dag som alle andre, dog med en lidt anden købeadfærd efter klokken 12. Kunderne er som altid glade og i godt humør, så ingen dårlige oplevelser, siger købmanden.

Når Grøn Koncert i Næstved er slut i morgen aften kl. 21.30 pakkes alt udstyret ned, og arrangørerne drager videre til Valby for dette års allersidste GRØN koncert. 


REMA 1000 og købmand Brian Sonne på Trompetvej kan på dagen for Grøn Koncert naturligvis  godt mærke en ændret købsadfærd i butikken.



Fotos: ISO 4700 Photography

 

Skal vi også hjælpe dig med unikke billeder eller video ?
Kontakt ISO 4700 Photography - E-mail: fotojan@outlook.dk

Se kalenderen - Det sker i Næstved

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyhedsarkiv med lokale nyheder - klik her