Naturbase i Holsted ødelagt efter endnu en brand lørdag nat

Lørdag nat kl. 02.12 indløb der en anmeldelse til Midt- og Sydsjællands Brand & Redning om en brand i et naturområde i Holsted tæt ved Ring Nord.

Det vidste sig, at der var brand i en stor bålhytte i Naturbasen på Øllebjerg. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning var for nylig 7. juli 2024 kaldt til en shelterbrand ganske få meter derfra.  Dengang sagde indsatslederen hos Midt- og Sydsjællands Brand & Redning, at branden så ud til at være påsat.

Naturbasen ligger i en fordybning på Øllebjerg og alle de de rekreative faciliteter er nu væk og ødelagt efter tre brande på et år. Tilbage står kun et muldtoilet. Øllebjerg ligger tæt ved Ring Nord, og på modsatte side af Ringvejen ligger arealet hvor Grøn Koncert hvert år afvikles.
 
Naturbasen på Øllebjerg benyttes bl.a. af klasserne på Ny Holsted Skole og af private til hygge og familiearrangementer, fortæller Naturvejleder i Næstved Kommune Christian Peter Mørkehøj Hansen.
 
Oprindelig var der to shelters på Øllebjerg, men sidste år brændte det ene, fortæller Naturvejlederen.

- Dengang holdt jeg møde med Naturstyrelsen, men der var desværre ikke midler til at genopføre shelteret. Nu er det andet shelter og bålhytten så også brændt. Efter sommerferien skal jeg derfor have et nyt møde med Naturstyrelsen, hvor vi skal drøfte, hvad der nu skal ske, fortæller han.

- Heldigvis havde vi flyttet alt udstyret fra grejbanken væk fra Øllebjerg, så det er ikke ødelagt. Men hvis nogen bliver ved med at brænde shelterne af, så kommer de ikke igen, lyder det fra en ærgerlig Christian Peter Mørkehøj Hansen.

- Vi skal også have undersøgt, om bålhytten er omfattet af en forsikring. Men vi kan først få en afklaring af det hele efter sommerferien, siger Naturvejlederen.

Lørdag nat nedbrændte bålhytten herover.


Lørdag nat nedbrændte bålhytten til højre. Til venstre shelteret som brændte 7. juli 2024.



Shelteret som nedbrændte 7. juli 2024.
 

Der er ganske få meter mellem den brand som fandt sted d. 7. juli 2024, hvor shelteret i forgrunden nedbrændte, og så branden i nat, hvor bålhytten i baggrunden brændte. 



Fotos: ISO 4700 Photography - Jan Christensen

Skal vi også hjælpe dig med unikke billeder eller video ?
Kontakt ISO 4700 Photography - E-mail: fotojan@outlook.dk

Se kalenderen - Det sker i Næstved

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyhedsarkiv med lokale nyheder - klik her