STARK Næstved bliver en af Sjællands største tømmerhandler

Af Jan Christensen

Det er et imponerende trælastbyggeri, der lige nu skyder op på Øverup Erhvervsvej. Første spadestik for STARK Næstved blev taget tilbage i december måned sidste år. Torsdag formiddag var det tid til at holde rejsegilde for håndværkere og kunder.

Regions- og Trælastdirektør, STARK Næstved Jan Bo Petersen, bød på byggepladsen velkommen til alle rejsegildegæsterne, der ankom i en lind strøm dagen igennem fra kl.11. Inden da var der blevet holdt rejsegilde for håndværkerne.

Ved rejsegildearrangementet var der masser af gode tilbud i det store salgstelt ved siden af byggeriet. En række kendte leverandører stod også klar på stande til at fortælle om de seneste nyheder og produkter.

STARK Næstved bliver den største STARK på Sjælland uden for Storkøbenhavn, hvor 2.000 kvadratmeter butik, 5.500 kvadratmeter drive in og 2.000 kvadratmeter distributionscenter nu er på vej. Det bliver samtidig er et byggeri primært bygget i træ.

- Frem for en traditionel beton- og stålfacade har vi valgt at beklæde facaden her i STARK Næstved med træ fra produktionen hos træproducenten Superwood A/S, fortalte Anders Lyhne fra Sweco Architects, der har tegnet den nye trælast.

- Det er et restprodukt og genanvendt træ fra Superwood, hvor der lidt flere knaster end normalt og med flere ujævnheder end normalt, fortæller arkitekten.

- Ved at anvende resttræet giver vi en ressource, der ellers ville være gået til spilde, et nyt liv. Det havde været meget nemmere at sætte stålplader op i stedet, men ved at bruge alternative materialer belaster vi miljøet mindst muligt, forklarer trælastdirektør Jan Bo Petersen.
- Træ er også tidens byggemateriale, fordi det kan lagre CO2. Samtidig linker træfacaden os historisk til det, vi kommer fra – de gamle trælasthaller. På den måde binder træet vores fortid og nutid sammen og endda med et flot æstetisk udtryk, siger han.
Facadeelementerne bliver lavet af elever fra Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser (TAMU), som er en arbejdsmarkedsuddannelse for unge, der på grund af personlige og sociale vanskeligheder ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet eller er under uddannelse.
- Når man går et skridt videre og giver en bygning noget opmærksomhed og får udtrykket og æstetikken og arkitekturen til at være på det niveau, som det er her, så vil sådan en bygning skille sig ekstremt positivt ud, siger arkitekt Anders Lyhne.

Jan Bo Petersen bliver manden som sætter sig i sadlen som trælastdirektør i den nye STARK Næstved. 
- Jeg er fra Næstved og opvokset her. Der er bare en eller anden synergi i, at du er fra lokalområdet. Da vi besluttede, at STARK skulle have en trælast i Næstved, så rakte jeg selv hånden op, da det ligger mit hjerte nær. Hvor mange gange får man mulighed for at bygge en trælast i sin egen hjemby, siger Jan Bo Petersen, der også er en kendt Næstved-cykelrytter.

Da han stoppede som cykelrytter, gjorde han sin uddannelse færdig som cand. merc. Efter OL i 1996 havde han været på landsholdet i 12 år. Uddannelsen som økonom blev gjort færdig, og han kom ud i erhvervslivet. Lidt tilfældigt havnede jeg i trælastbranchen, fortæller Regions- og Trælastdirektøren.

- Vi vil gerne have certificeret byggeriet her i Næstved på et højt niveau og kan derfor ikke melde en dato ud for, hvornår den nye trælast står helt klar, siger direktøren på det oplagte spørgsmål fra Næstved Nyts udsendte.

Men Jan Bo Petersen har ikke helt sluppet pedalerne og det heller ikke, når der er travlt med det store byggeri på Øverup Erhvervsvej.

- Vi har et cykelnetværk, der kører hver onsdag. Vi cykler i STARK regi, hvor vi inviterer kunder ind, der gerne vil cykle. Jeg cykler derfor stadig et par gange om ugen, siger Jan Bo Petersen, og afslører, at han stadig er meget sportsinteresseret, og ser næsten alle former for sport bl.a. når der er OL.

Faktaboks:
54-årige Jan Bo Petersen blev årets cykelrytter i Danmark i 1990 og 1991 og vandt bl.a. OL bronze i holdforfølgelse ved OL i Barcelona i 1992 foruden to VM-bronzemedaljer i banecykling i 1991.
 






Der var masser af gode tilbud til gæsterne ved rejsegildet torsdag,


Rasmus Holst Sørensen fra Næstved Erhverv (tv) var blandt de mange gæster hos STARK Næstved


Jan Bo Petersen, Regions og Trælastdirektør, STARK Næstved

Fotos: ISO 4700 Photography - Jan Christensen 



Skal vi også hjælpe dig med unikke billeder eller video ?
Kontakt ISO 4700 Photography - E-mail: fotojan@outlook.dk

Se kalenderen - Det sker i Næstved

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyhedsarkiv med lokale nyheder - klik her

Vis mere