Stor træskibsfestival kommer til Næstved i pinsen 2025

Træskibs Sammenslutningen har i dag fået grønt lys til at Næstved vil stille sig til rådighed som værtsby for næste års pinsetræf. Dette traditionsrige arrangement, der samler sejlende dansk kulturarv forventes at tiltrække mange træskibe og op mod 30.000 gæster fra hele Sjælland i juni 2025.

Økonomiudvalget i Næstved Kommune har bevilget 500.000 kr. til eventen, der foregår mellem den. 6. og 8. juni 2025 i Næstved Havn. Beløbet skal bl.a.dække fri kajplads, borde og bænke på havnen, højtaleranlæg, gratis el og vand samt PR og markedsføring. Desuden planlægges der forskellige aktiviteter som streetfood, salgsboder og kulturelle oplæg om træskibe og historie.

Med en økonomisk ramme på 500.000 kr. vil Træskibs Sammenslutningen (TS) og Næstved Kommune kunne skabe en stor og velbesøgt event, der positionerer byen som en oplevelsesby og kulturelt knudepunkt på Sydsjælland. Festivalen bliver et signaturarrangement, der samler handelsliv, foreningsliv, erhverv og turister, og som sætter Næstved på landkortet som en destination med historisk dybde og maritime oplevelser, fremgår det af sagen i Økonomiudvalget.

I år blev træskibsfestivalen afholdt i Nakskov med rigtig mange gæster på kajen. 

- Det blev rigtig flot, og jeg håber, at Næstved kan få mindst ligeså mange gæster, og at byen og erhvervslivet også får noget ud af det, siger Christian Dyrløv, der er næstformand i Træskibs Sammenslutningen.

- De besøgende vil bl.a. kunne opleve træskibe langs kajen, paradesejladser, maritime aktiviteter på kajen for børnefamilier, og så er der Åbent skib på nogle af skibene, hvor man kan komme om bord. 

- Det bliver også et flot skue i Karrebæksminde både ved træskibenes ankomst til byen og ved afgangen igen, siger Christian Dyrløv fra Træskibs Sammenslutningen.

Udgiften for Næstved Havn er af samme størrelse som kommunens udgift. Træskibseventen koster Næstved Havn i alt 500.000 kr., hvoraf den største post er nedlukningen af erhvervshavnen og genetablering af terrorsikring efter festivalen. 

Udgiften hertil er 400.000. kr  og yderligere 100.000 kr, er afsat af Næstved Havn til strøm og vand, personale, kajpladser, telte og mikrofonanlæg.

- Vi bidrager gerne til at Næstved kommer på landkortet som turistdestination, siger Havnedirektør Jesper Boesen til Næstved Nyt.

Næstved er en havneby, og havnen er en del af byens kultur og erhvervslivet, og derfor er det naturligt, at vi deltager, siger han.


Foto: ISO 4700 Photography - Jan Christensen




Skal vi også hjælpe dig med unikke billeder eller video ?
Kontakt ISO 4700 Photography - E-mail: fotojan@outlook.dk

Se kalenderen - Det sker i Næstved

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyhedsarkiv med lokale nyheder - klik her

Vis mere