Ny lokalplan for Vesterhave Vingaard sendes i høring og drøftes på borgermøde

Foto: Jan Christensen


Et forslag til Lokalplan 154 for Vesterhave Vingaard er vedtaget af Byrådet den 30. april 2024 og sendes nu i 8 ugers høring. Der indkaldes samtidig til borgermøde om lokalplanforslaget.

Lokalplanens formål er: 

- at området må anvendes til aktiviteter som understøtter produktion af vin og lignende samt faciliteter i tilknytning til de oplevelser som er forbundet med vinproduktion og -smagning, såsom butik, bespisning og overnatning.

- at give mulighed for at udvide gårdbutikken, lager m.m. der knytter sig til vinproduktionen

- at håndtere trafikken i forbindelse med arrangementer.

- at nye bygninger og bygningsudvidelser i forbindelse med vingårdens oplevelsesaktiviteter, sikres en hensigtsmæssig tilpasning til de eksisterende bygninger på vingården.

- at fastlægge retningslinjer for opsætning af shelters til overnatning.

Lokalplanen har til formål at give mulighed for udviklingen af aktiviteterne på Vesterhave Vingaard, Vesterhavevej 204 i Karrebæksminde. Lokalplanen vil give mulighed for at udvide gårdbutikken, lager m.m. der knytter sig til vinproduktionen, så der kan serveres mad i forbindelse med vinsmagninger og mindre arrangementer i gårdbutikken.

Desuden er det lokalplanens formål at håndtere de trafikale udfordringer af denne aktivitet, ved at henvise til parkeringsarealer i forbindelse med afholdelse af arrangementer på vingården.

Det er ligeledes lokalplanens formål, at nye bygninger og bygningsudvidelser i forbindelse med vingårdens oplevelsesaktiviteter, sikres en hensigtsmæssig tilpasning til de eksisterende bygninger på vingården, samt en hensyntagen til de landskabelige og naturmæssige værdier i området. Lokalplanen vil også give mulighed for indretning af rekreative opholdsarealer samt overnatning i shelters i forbindelse med boligen på ejendommen, samt i vinmarken nord for boligen

For at sikre at der etableres tilstrækkeligt med parkeringspladser til store og små arrangementer, og sikre området mod uhensigtsmæssigt parkerede biler på områdets veje, stiller lokalplanen krav om etablering af parkeringspladser.

Der er ligeledes anvist et princip for cirkulær trafikafvikling, hvor der bliver indkørsel via en markvej til parkeringsareal, og hvor trafikken efterfølgende ledes ud af hovedadgangsvejen, da det vil skabe en mere overskuelig og sikker trafikafvikling, for både trafikanter, men også for de øvrige gæster

Der må i følge lokalplanen opføres en 80 kvm gårdbutik og 200 kvm væksthus til ophold i udpegede felter. Der må maksimalt opføres i alt 8 shelters i to udpegede delområder

Ilustration: Næstved Kommune


I forbindelse med offentlighedsperioden holdes der borgermøde den 23. maj 2024 kl.16.30-18.00 på hotel Karrebæksmindefjord. Lokalplanforslaget kan ses her.

Man se byrådets drøftelser i forbindelse med beslutningen om at sende lokalplanen i hørring om at udarbejde et kommuneplantillæg herunder:

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere