Skulpturfest på havnepromenaden i Næstved

Det bliver en festdag for kunst, håndværk og fællesskab, når Skulpturpark Næstved Havnepromenade fredag 7. juni 2024 indvier Næstved-kunstneren Morten Bech Jensens skulptur Bassin ved Kanalvej i Næstved. Skulpturen er i løbet af foråret blevet opført af 30 danske og tyske håndværkerlærlinge og erhvervsskoleelever med støtte af Borgerprojektfonden under EU-programmet Interreg Deutschland Danmark. 

”Vi glæder os meget til at fejre skulpturen og de unge, der har realiseret Morten Bech Jensens visioner om et kunstværk, der i fremtiden kan fungere som mødested og åndehul på havnepromenaden,” siger Nils Byskov-Ottosen, formand for Skulpturpark Næstved Havnepromenade. 

Skulpturen, der bliver den syvende langs havnepromenaden, er opført med flere hundrede år gamle, håndstrøgne munkesten og massivt egetræ, der giver skulpturen et markant udtryk og afspejler Næstveds historie. Billedkunstner Morten Bech Jensen håber, at hans værk vil inspirere til refleksion og eftertanke hos alle, der bruger havnepromenaden. 

”Mit mål med værket har været at tage udgangspunkt i området og skabe et rum, som kan løfte oplevelsen til glæde for fællesskabet. At skulpturen tilmed har kunnet indgå som et uddannelsesprojekt for unge håndværkere på tværs af kultur og grænser, er jeg både meget stolt og beæret over,” siger Morten Bech Jensen. 

Skulptur-festen på havnepromenaden er støttet af Realdania og projekt Samlingskraft. Den officielle indvielse vil blive foretaget af bestyrelsesformand for Næstved Havn, Torben Johansen, og programmet byder på møde med kunstneren og de unge håndværkere, musikalsk underholdning og havnerundfart med fortællinger om Næstved Havn.


Lærlinge og elever fra danske og tyske erhvervsskoler har stået for opførelsen af skulpturen på havnepromenaden. Foto: Kenneth Tandrup Skovlyng, EUC Sjælland




Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere