Næstved Kommune står overfor indkøb af 20 nye elbiler

Af Jan Christensen

Næstved Kommunes Økonomiudvalg står overfor en beslutning om at udvide flåden af elbiler.  Kommunens nuværende vognpark består af 393 køretøjer, hvoraf 86 allerede er elbiler svarende til knap 22 % af flåden. 

Administrationen har anbefalet Økonomiudvalget, at kommunen køber 20 nye elbiler i det såkaldte C-segment. Disse biler er både større og dyrere end de mikrobiler, kommunen tidligere har købt.

På grund af manglen på elbiler i mikro- og minisegmentet har kommunen modtaget fire tilbud på elbiler i C-segmentet. Leverandørerne forventer nemlig, at markedet for mikro- og minielbiler først vil være tilgængeligt i Danmark igen i 2026/27.

Den samlede udgift forventes at ligge mellem 4,8 og 5,4 millioner kroner. Købet af de 20 nye elbiler kan finansieres inden for det eksisterende driftsbudget. 

Ved det seneste udbud af elbiler i 2022 var stykprisen for mikrobiler cirka 160.000 kroner. I det nuværende udbud af elbiler i C-segmentet ligger stykprisen mellem 240.000 og 273.000 kroner, med en gennemsnitspris på cirka 255.000 kroner. Denne prisforskel skyldes både generelle prisstigninger og opgraderingen til større biler i C-segmentet.

Økonomiudvalget skal behandle sagen om køb af elbiler den 30. september 2024. Hvis indstillingen om at købe elbilerne i C-segmentet bliver godkendt, vil der blive etableret ladestandere i Rådmandshaven, med en forventet udgift på mellem 650.000 og 850.000 kroner og finansieret af det budget, der er afsat til anlæg af ladestandere.

Næstved Kommune har et mål om en fossilfri flåde af personbiler i 2030.


Næstved Kommune ønsker flere elbiler i kommunens bilpark

Foto: ISO 4700 Photography - Jan Christensen



Skal vi også hjælpe dig med unikke billeder eller video ?
Kontakt ISO 4700 Photography - E-mail: fotojan@outlook.dk

Se kalenderen - Det sker i Næstved

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder