Foto: Emilia Therese
Ina-Miriam Rosenbaum indtager scenen som den aldrende filosof Hannah Arendt i 1975. Hun er i København for at modtage Sonningprisen, men stemmer fra fortiden driver hende rundt i en hurtig, fysisk og turbulent strøm af mennesker, hun har mødt, valg hun har truffet, og hvordan hun er formet af politiske teorier i løbet af sit dramatiske liv.
Publikum føres med på flugt fra nazisterne i 1930'ernes Berlin, som statsløs i USA og som korrespondent for The New Yorker under processen mod topnazisten Adolf Eichmann. Med styrke og vid argumenterer hun både imod anklager og tiltalte i sin søgen efter sandheden bag Holocaust. Hannah Arendt insisterer på, at nuancerne skal frem, og på scenen genskaber hun sin teori om ondskabens banalitet.
Forestillingen er særdeles relevant i en tid, hvor endnu en bølge af antidemokratiske bevægelser strømmer ind over Europa. Rå radikalitet og tendenser til totalitarisme og populisme stiller spørgsmål til vores ansvar som mennesker, spørgsmål som den tyske, politiske filosof Hannah Arendt undersøgte hele sit liv. Men hvem var hun?
Denne forestilling er en fiktion inspireret af Hannah Arendts liv og tænkning, med medvirkende Ina-Miriam Rosenbaum, Benjamin Kitter og Klaus T. Søndergaard. Instrueret af Anne Zacho Søgaard.
Der er ledige billetter til forestillingen på Næstved Teater eller på tlf. 26251850.