Næstved Kommune drøfter mulig investering i Østdansk Filmfond

Økonomiudvalget skal 22. april 2024 vurdere, om de vil bidrage med 50.000 kr. til en forundersøgelse af en potentiel Østdansk Filmfond. Dette initiativ, som er foreslået af Guldborgsund Kommune, kan muligvis føre til en kulturel og økonomisk opblomstring i regionen.

Forundersøgelsen vil undersøge mulighederne for at etablere en filmfond i Østdanmark, der vil operere på lige fod med de eksisterende fonde, FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje. Disse fonde har haft succes med at tiltrække filmproduktioner til deres regioner og har bidraget til både kulturel og erhvervsøkonomisk vækst.

Med en investering på 50.000 kr. fra Næstved Kommune, vil forundersøgelsen afdække, om en lignende filmfond kan skabe værdi for Østdanmark. Det er allerede bevist, at Den Vestdanske Filmpulje har haft en betydelig økonomisk indvirkning, med en skabelse af 566 årsværk og en økonomisk effekt på 737 mio. kr. over tre år.

De regionale fondes formål er at cementere det lokale område med et stærkt kultur- og erhvervsliv og være katalysator for, at der kan skabes ”film fra hele landet”. Filmfondene er med til at skabe spirende, regionale produktionsmiljøer og er med til at opretholde dansk films succes med en geografisk balance, der sikrer sammenhængskraft.

Ifølge den nuværende filmaftale, skal regionale filmfonde medfinansiere 10 mio. kr. for at modtage et statsligt tilskud på 24 mio. kr.



Næstved kan blive en del af en Østdansk Filmfond. En forundersøgelse er første skridt. 
Foto: ISO 4700 Photography







Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere