Fensmark: Tørvevej skal afmærkes som ensrettet for busser

Efter en lang høringsproces har Plan-, Teknik- og Lokaldemokratiudvalget besluttet, at busrute 602 ikke skal ændre linjeføring, men fortsætte med at køre på Tørvevej. Udvalget har også godkendt et løsningsforslag til trafiksanering af Tørvevej, som skal forhindre unødig gennemkørsel af biler og holde hastigheden lav.

Busrute 602, som kører mellem Næstved og Fensmark, har været genstand for debat i flere måneder. På udvalgets møde den 14. august 2023 indstillede administrationen, at bussen i fremtiden skulle foretage en vending ved Holmegaard Værk, og køre retur af Glasværksvej. Dette skulle spare tid og penge, samt forbedre sikkerheden for buspassagererne.

Udvalget sendte forslaget i høring, men modtog mange negative høringssvar fra borgerne, som var utilfredse med at miste busbetjeningen på Tørvevej. På udvalgets møde den 9. oktober 2023 blev det derfor besluttet, at bussen ikke skulle ændre linjeføring, men fortsætte med at køre på Tørvevej.

På Tørvevej er der i dag en mekanisk busstele, som har været udsat for hærværk. En reparation af stelen er forbundet med en større udgift. Derfor bad udvalget administrationen om at udarbejde et løsningsforslag til trafiksanering af Tørvevej, så unødig gennemkørsel af biler kunne undgås, og hastighedsniveauet på Tørvevej forblive lavt.

Administrationen modtog en del høringssvar, som indeholdt konkrete løsningsforslag. Efterfølgende fremsendte lokalrådet også yderligere kommentarer og forslag til trafiksanering af Tørvevej. Administrationen vurderede de indkomne forslag og foreslog ud fra en trafikfaglig vurdering, at Tørvevej afmærkes som ensrettet for busser fra Sibberupvej til Højmosen, som er en strækning på 120 meter.

Ved Sibberupvej foreslås opsat en tydelig skiltning med to tavler, som viser et forbud mod motorkørsel, men med busser undtaget. Ved Højmosen skiltes med to tavler med al indkørsel forbudt. På Tørvevej mellem Sibberupvej og Højmosen etableres striber og steler, som indsnævrer kørebanen til et kørespor. Ved Villavej etableres en hævet flade på Tørvevej som sikring af stiforbindelsen fra øst til skolen..

I praksis opretholdes forbuddet mod gennemkørsel af andre motorkøretøjer end busser, og i tilfælde af overtrædelser vil det være politiet, som kan håndhæve forbuddet.

Overslagsmæssigt vil de foreslåede foranstaltninger koste i omegnen af 75.000 kr. Administrationen foreslår, at beløbet finansieres af overskydende midler på anlægsprojektet Cykelsti Skelbyvej/Ulstrup Mosevej.

Punktet behandles på Økonomiudvalgets møde 11. december 2023.

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere