To kvinder snydt af dankortsvindlere

Foto: Dankort.dk

To kvinder fra Næstved-området har anmeldt, at de er blevet udsat for et groft svindelnummer, hvor de er blevet franarret deres betalingskort og pin-koder. Svindlerne har udgivet sig for at være fra banken eller Udbetaling Danmark og har lokket kvinderne til at udlevere deres kort til en falsk kurer. Politiet advarer mod at falde for den slags fupnumre og opfordrer til at være på vagt over for mistænkelige opkald.

De to sager skete begge i tirsdags, men blev først anmeldt onsdag, da kvinderne opdagede, at der var blevet hævet penge fra deres konti. Den ene sag drejer sig om en kvinde, der bor mellem Næstved og Vordingborg, som blev ringet op af en mand, der sagde, at han var fra hendes bank. Han fortalte, at der var blevet flyttet nogle penge fra hendes konto til en anden, og at hun skulle lægge sine betalingskort i en kuvert og skrive en kode på den. Han sagde, at der ville komme en kurer, som skulle have udleveret kortene, når han oplyste “kontrolkoden”. Kvinden gjorde, som manden sagde, og udleverede sine kort til en mand, der kom til hendes dør. Senere så hun, at der var hævet nogle beløb fra hendes konti.

Den anden sag handler om en 86-årig kvinde fra Næstved, som blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Udbetaling Danmark. Personen sagde, at der var sket en fejl med hendes pension, og at hun skulle give sine betalingskort og pin-koder til en kurer, der ville komme og hente dem. Kvinden gjorde også, som personen sagde, og udleverede sine kort til en mand, der kom til hendes dør. Der blev senere hævet et kontant beløb fra hendes konto.

Politiet oplyser, at de har fået signalementer af de to mænd, der har optrådt som kurerer, og at de arbejder på at finde frem til dem. Politiet opfordrer endnu en gang til at være ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op fra banken eller fra andre myndigheder. Hverken banker, kommunen eller politiet vil spørge efter pin-koder, adgangskoder eller lignende. Afbryd samtalen og ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4 eller til banken på dens hovednummer for at kontrollere opkaldets rigtighed.

Politiet gentager, at man som pårørende til ældre og til borgere, som måske er mindre rutinerede i brug af betalingskort, netbank og sociale medier, taler med dem og advarer mod at blive snydt. På SikkerDigitals hjemmeside er der en række gode råd, hvor man blandt andet kan se Bodil Jørgensen spå om fremtiden. [SikkerDigital] er en kampagne, der har til formål at øge danskernes digitale sikkerhed og forebygge cyberkriminalitet. Kampagnen er et samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen, Forbrugerrådet Tænk, Erhvervsstyrelsen og politiet.


Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 6. december 2023

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere