Kunstnerkolonien på Maglemølle åbner værkstederne

Et spændende skue åbnede sig fredag eftermiddag, da ni kunstnere inviterede indenfor i deres  værksteder på Maglemølle i Næstved, Det var første gang, at kunstnerne åbnede dørene til et fælles åbent værksted arrangement. 

Kunstnerkolonien på Maglemølle er en gruppe kunstnere, der viser et bredt spektrum af medier og teknikker. De besøgende kan opleve alt fra oliemalerier, tekstilkunst, AI-genereret kunst, totalinstallationer, kunstarkæologiske undersøgelser, croquis, malerier og kostumedesign.

Mange af kunstnernes værksteder findes højt oppe i bygningerne og på trods af de  rå lokaler, mener arrangør Heine Skjerning, at rammerne på Maglemølle også i fremtiden vil være ideelle for kunstnerne. Han håber, at bl.a. Næstved Kommune vil bakke op om kunstnerkolonien i fremtiden. Han udstiller selv oliemalerier og sælger sine værker i hele weekenden. Heine Skjerning er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har gennem tiden udforsket oliemaling, installationer og er vendt tilbage til oliemalerier igen.

En fremtrædende kunstner på Maglemølle er Christian Tangø, en AI-kunstner, der skaber billeder ved hjælp af kunstig intelligens, printet på lærred. Hans værker er ofte temmelig provokerende og kombinerer bl.a. fotorealisme med abstraktion og udfordret beskuerne til at reflektere over kunstens natur.

Martin R. Olsen er en af de mest erfarne kunstnere på stedet og har igennem 30 år haft galleri på Maglemølle. Hans værksted er nu næsten et museum over årtier med malerier og monumentale installationer. Nu har han kastet sig over kunstarkæologi og bruger sin tid foran computeren derhjemme.

Blandt de deltagende kunstnere er også Jacoob Mathias, der gennem et årti har haft et dynamisk atelier, Jac’ Mat Atelier, på Maglemølle. Han har skabt et sort/hvidt univers, hvor kvindelige nøgenmodeller er centrum for hans imponerende værker i form af monumentale gulv- og vægmalerier samt croquistegninger på glas. Gipsafstøbninger er et andet område, som Jacoob Mathias arbejder med.

Søren Martinsen, uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, åbnede ligeledes sit atelier for besøgende og gav indblik i sin malerproces. Dorte Buchwald er en anden kunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, fremviste primært små værker som collage, tegning og maleri.

Kostumedesigneren Stina Resting, også uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, var en del af dette kunstneriske selskab. Hun har bl.a. bidraget til teaterverdenen og er for tiden engageret i at skabe materialer til forestillingen Mycelium i København. Hun arbejder også med recycling projekter og har tidligere bl.a. lavet et kæmpe projekt for Københavns Universitet, der involverede genbrug af gamle gardiner på imponerende vis.

Line Langfeldt og Christel Witthøft åbnede også dørene til deres atelier, hvor de fordybede sig i sanselige oplevelser gennem malerier og teknikken tufting. Makkerparret står også bag den kunstinstallation, Fortællerstrengen, der pryder Folkeparken i Fensmark.

For dem, der ikke nåede forbi Maglemølle fredag er der mulighed for at opleve kunstnerkolonien i dag lørdag d. 9. december kl. 10-16 og søndag den 10. december efter aftale. De tre bygninger på Maglemølle man skal finde frem til er 67, 83 og 96F.

Ud over de åbne værksteder er der også lørdag klokken 12-13 en særlig mulighed for at kigge på en samling med et utal af computerspil. 

Som besøgende kan man således stadig nå at se lidt af den kreative verden på Maglemølle og opleve kunstnernes mangfoldige kreativitet og arbejde helt tæt på.


Jacoob Mathias arbejder primært i det sort/hvide univers. Foto: Jan Christensen
 




Martin R. Olsen foran et par store malerier med grønlandske motiver.

Kostumedesigneren Stina Resting på sit værksted. Foto: Jan Christensen

Line Langfeldt og Christel Witthøft (th) viser et eksempel på et værk skabt med tufting teknikken. Foto: Jan Christensen

AI- kunstneren Christian Tangø. Foto: Jan Christensen


Medarrangør Heine Skjerning viser bl.a. sine malerier frem. Foto: Jan Christensen




Fotos og tekst: Jan Christensen

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere