Økonomiudvalget skal på studietur til fire kommuner i Jylland

På et møde i Økonomiudvalget d. 11. september 2023 blev det besluttet, at udvalget skal på studietur til Fredericia, Vejen, Viborg og Silkeborg kommuner. Formålet med turen er at lære af de gode eksempler på byplanlægning, erhvervsservice, kommunal styring og borgerinddragelse, som de fire kommuner har vist.

Turen er planlagt til 20. og 21 februar 2024. Udvalget vil på turen blive modtaget af borgmestrene i hver kommune og få en præsentation af de forskellige temaer, som udvalget har udvalgt.

I Fredericia vil borgmester Steen Wrist fortælle om de strategiske og praktiske tanker bag byplanlægning, samarbejdet med erhvervslivet og inddragelsen af borgerne, når man ønsker byudvikling, der binder vand, natur og bymidte sammen. Fredericia Kommune har igennem de seneste år været i gang med en større byfornyelsesproces, hvor man blandt andet har skabt en ny og attraktiv bydel i Kanalbyen - et knudepunkt mellem by og hav.

I Vejen vil borgmester Frank Schmidt-Hansen fortælle om, hvordan man skaber gode og serviceorienterede relationer til erhvervslivet. Vejen lå i 2022 som nr. 1 og i 2023 som nr. 2 i DI’s Lokal Erhvervsvenlighed. Man har en stærkt servicefokuseret organisation, hvor der er fokus på muligheder og hvordan man sammen finder den gode løsning.

I Viborg vil borgmester Ulrik Wilbek fortælle om sammenhængsmodellen, som byrådet vedtog i 2018. Det er et opgør med politikker og strategier og starten på etableringen af en helt ny kommunal styringsform, hvor 5 temaer og deres tilhørende målsætninger er grundlaget for retningen på byrådets arbejde og styringen af kommunen. Udvalget vil høre om baggrunden for etableringen af sammenhængsmodellen og hvordan den fungerer i praksis, ligesom der vil blive fortalt om, hvilken betydning den væsentlige forenkling af politikker og strategier har haft for ledelse, medarbejdere, borgere og erhvervsliv.

I Silkeborg vil borgmester Helle Gade fortælle om, hvordan man rykker på virksomhedernes serviceoplevelse. Fra nummer 90 i DI’s Lokal Erhvervsvenlighed i 2011 og til en bedste placering i 2021 som nummer 2, har og er Silkeborg Kommune på en rejse i at udvikle og styrke deres samarbejde med det lokale erhvervsliv. De står klar til at dele ud af deres erfaringer med at skabe det gode virksomhedsmøde, styrke medarbejdernes servicefokus og de strategiske perspektiver bag deres erhvervsservice.

Ifølge “Retningslinjer for byrådspolitikeres og embedsmænds deltagelse i årsmøder, seminarer, rejser og besigtigelsesture” kan et politisk udvalg maks. deltage i en studietur pr. byrådsperiode. Ligeledes skal der på baggrund af studieturen laves en kort afrapportering til Byrådet.

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere