Næstved byråd nedsætter nyt udvalg for at få oplæg til ny havnebydel

Stemningsbillede fra Næstved havn. Foto: Jan Christensen


Næstved byråd vedtog på årets sidste møde den 19. december 2023 et kommissorium for et nyt såkaldt paragraf 17, stk. 4-udvalg. Dette udvalg skal arbejde fra den 1. januar 2024 til den 31. december 2025, og har til opgave at bidrage med oplæg til udviklingen af en helt ny havnebydel. Et initiativ, der har til formål at transformere byens nuværende havneområde og skabe et nyt levende område i Næstved.

Vedtagelsen af kommissoriet er et resultat af byrådets tidligere vedtagelse af en omfattende plan for havnens fremtid tilbage i maj måned. Planen sætter fokus på udviklingen af hele området fra byen ud mod svingbroen. Paragraf 17, stk. 4 udvalget skal i de næste to år være omdrejningspunktet for implementeringen af denne plan.

Udvalget er blevet besat med fire politikere fra byrådet med Linda Frederiksen (A) som formand og Süleyman Yücel (V), Kasper Schneider (I) og Anders Gjesing (A) som udvalgsmedlemmer. Næstformandsposten afventer stadig udpegning.

Udover de fire politikere forventes tre eksterne udvalgsmedlemmer at tilføre ekspertise på områder som finansiering, planlægning og konkret etablering af lignende byområder, selvom deres udpegelse endnu ikke er fuldført.

En central opgave for udvalget bliver at udarbejde en hvidbog med anbefalinger til byrådet. Disse anbefalinger skal præcisere visioner og principper for den kommende byudvikling. Udover dette skal udvalget fokusere på midlertidige tiltag, der kan skabe aktiviteter i området under den igangværende omdannelsesproces.

For at opnå disse mål skal udvalget arbejde med en række processer, der inkluderer orientering, indsamling af inspiration, udvikling af visioner, evaluering samt fokuseret arbejde på alt fra borger- og erhvervsinvolvering til etablering af organisatoriske strukturer. Processerne skal også involvere undersøgelser af miljømæssige forhold og ejerforhold.

Samtidig skal udvalget samarbejde med Næstved Erhvervshavn for at sikre en sammenhængende proces mellem byudviklingen og udfasningen af havneaktiviteterne. 

Det nye udvalg skal således samlet rådgive byrådet i hele arbejdet med  at skabe en ny havnebydel, der skal være et skridt mod en bæredygtig og livlig bydel, der skal afspejle byens identitet og appellere til kommende generationer i Næstved.

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere