Stor billedeserie fra Holmegaard Outdoor: Tag hele familien med på tur i mosen

Lørdag d. 10. februar 2024 slår Holmegaard Værk dørene op for Holmegaard Outdoor, der er et nyt og gratis oplevelsesinitiativ skabt i samarbejde med Nordea Fonden. Holmegaard Outdoor giver muligheder for unikke oplevelser i Holmegaard Mose året rundt. 

På kanten af Holmegaard Værk ligger den historiske glasby og den naturskønne Holmegaard Mose. Begge gemmer de på et væld af historier og fortællinger om alt fra tidligere tiders bosættelser til myter om mosevæsner, arkæologiske fund, tørvudvinding og meget mere. 

Et godt sted at starte sin tur i den store mose er fra selve Holmegaard Værk. Kommer man i bil skal man her betale for parkeringen, og så starter turen ellers ved museets hovedindgang. Her kan man på et skilt scanne QR-koder og blive præsenteret for fem helt nye fortællinger om mosen.

I mosen er der etableret flere afmærkede ruter man kan følge, og her har man længe fra QR-koder kunnet høre gratis podcasts om naturen og dyrelivet i mosen. Med det nye tiltag i Holmegaard Outdoor kommer der så nu fem nye og gratis lydruter fyldt med spændende historier.

Fem nye lydruter  

* På stenalderruten fortæller arkæolog Kristoffer Buck Pedersen om fund fra mosen og hvad de kan fortælle om vores tidlige forfædre.

* Forfatter og historiker Kåre Johannesson fortæller på Myter og mosevæsner:  Mennesket og mosen: Her bliver man klogere på nogle af de mange møder, som mennesket og mosen har haft gennem tiderne.

* På Glasby-ruten bliver man ført rundt i det, der engang var Glasbyen, hvor oprindeligt alle glasværkets medarbejdere og deres familier boede og altså også var naboer.

* På ruten den inspirerende Mose møder man fem kunstnere og kunsthåndværkere, der alle fortæller om deres forhold til naturen og den rolle, den spiller i deres arbejde med billedkunst, glasdesign og keramik.

* På ruten Mennesket og mosen kan du blive klogere på nogle af de mange møder, som mennesket og mosen gennem tiden har haft. Mosen har til alle tider været et både mystisk og dragende sted. Men det er også et ganske særligt sted med et plante- og dyreliv, der ikke findes mange andre steder.

Holmegaard Outdoor byder også på Beast Hunt, der er et interaktivt spil, der foregår i Holmegaard Mose, og benytter sig af en yderst avanceret GPS-teknologi til at transportere dig ind i en digital verden fyldt med tidsrejsende stenalderdyr.

Spillet kan downloades til både iPhone og Android. Man downloader 'Beast Hunt' ved at scanne QR-koden og downloade appen ved ankomsten til Holmegaard Værk. For at få den fulde spiloplevelse, anbefales hovedtelefoner.

Holmegaard Outdoor byder endelig også på en ny kunstinstallation med det poetiske navn ’Modtager’ skabt af Bjørn Magnussen.

Skal du eller familien afsted på tur i Holmegaard Mose så husk også gummistøvler, da mange af stierne er våde dele af året.

Næstved Nyt var lige inden åbningen af Holmegaard Outdoor forbi Holmegaard Mose og viser herunder stemningsbilleder taget af fotograf Jan Christensen / ISO 4700 Photography:






Mosen benyttes også af mountain bikes, hvilket flere steder går hårdt ud over stisystemet.


Holmegaard Mose giver mulighed for masser af opleveler for både to- og firbenede. 









Udkigstårnet midt i mosen er værd at besøge.





Et godt sted at starte turene i Holmegaard Mose er madpakkehuset, der ligger ved indgangen til mosen lige bag Holmegaard Værk. 


Der er mulighed for at lytte til mange spændende podcasts om mosen og naturen undervejs på stierne.




Fotoserie: ISO 4700 Photography

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere