MØNS BANK: Workshop for lokale erhvervsfolk om Miljø, Social ansvarlighed og Ledelse

Virksomhedsejere kan den 14. marts 2024 blive klogere på, hvordan man kan udnytte ESG til at optimere sin bundlinje.

Bæredygtighedsrapportering, også kendt som ESG-rapportering, bliver løbende en del af de krav, der stilles til danske virksomheder.

- Inden for overskuelig fremtid bliver det en forudsætning for overhovedet at kunne være på markedet, siger filialdirektør i Møns Bank, Lars Jørgensen, der har taget initiativ til en workshop for lokale erhvervsfolk.

Workshoppen er gratis og åben for alle, uanset branche og kundeforhold.

- Der er ikke tale om et møde, hvor man bare skal sidde og lytte, men netop en ”hands-on workshop”, hvor man gennem konkrete øvelser kan tilegne sig ny viden, som er direkte relevant i forhold til netop ens egen virksomhed, understreger Lars Jørgensen.

Store muligheder

Rigtigt grebet an kan ESG betyde nye forretningsmæssige muligheder.

- Vi har entreret med ESG-rådgiver Rune Lerke fra virksomheden Green Business, der vil gå i dybden med ESG, fortsætter Lars Jørgensen. Og så har vi en aktuel case fra erhvervslivet, nemlig anlægsvirksomheden Heino Vistisen, hvor Rasmus Sørensen indvier os i grøn omstilling i praksis og fortællingen udadtil.

Workshoppen afvikles i bankens nyrenoverede mødelokaler i Vinhusgade 2 i Næstved torsdag den 14. marts med start kl. 8.00 og afslutning med frokost.

Fakta

ESG-rapportering er måden, hvorpå en virksomhed skal rapportere om dens indvirkning og præstationer indenfor de tre nøgleområder:

E – Miljø: De miljømæssige indsatser handler om virksomhedens indvirkning på det naturlige miljø. Udledning af drivhusgasser, energiforbrug, affaldshåndtering, forurening m.m.

S – Social ansvarlighed: De sociale indsatser omhandler blandt andet medarbejderforhold og arbejdsforhold samt samfundsansvar i lokalområdet.

G – Ledelsesmæssige praksisser: De ledelsesmæssige indsatser omhandler god ledelse og økonomisk robusthed og sikrer gennemsigtighed i virksomhedens økonomiske forhold.

Tilmelding og yderligere oplysninger på www.moensbank.dk/esgworkshop.

Foto: Møns Bank


Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere