Næstved Sportsdykkerklub slår katten af tønden i havnen

Næstved Sportsdykkerklub har i mange år haft en anderledes måde at fejre fastelavn på. 

På en kold og meget blæsende søndag d. 11. februar 2024 mødtes ti af klubbens medlemmer og deres familier på havnen i Karrebæksminde. Dykkerne var klædt festligt ud i forskellige kostumer, som passede til deres hobby. Blandt de udklædte dykkere var der en vandmand, en viking, en søhest og uden for vandtemaet bl.a. også en fange i stribet fangedragt. Udover udklædningen var deltagerne selvfølgelig iført neoprentøj fra top til tå, der kunne modstå det kolde vand.

Efter at have sprunget i havnen, gik medlemmerne til den med tøndeslagningen. Det var den nybagte far, Sebastian Dyberg, der i sidste ende slog til og formåede at blive både kattedronning og kattekonge. På land var Sebastians blot 4 uger gamle søn, Magnus, imens i  trygge hænder hos sin mor. I anledning af fastelavn var den lille Magnus iført et lille fint dinosaur sæt til sin første fastelavn. Knægten foretrak dog at tage sig en lur imens farmand viste sine evner i slag på tønde.

Efter at tønden var blevet slået ned, blev der hurtigt skiftet til varmt tøj, og så der var hygge med både fastelavnsboller og kakao ved bilerne på havnen. 

Tøndeslagningen er en fast tradition, som Næstved Sportsdykkerklub har haft helt tilbage fra 1970’erne.










Kattekongen Sebastian Dyberg, der var klædt ud som vandmand, ses her med 4 uger gamle Magnus.


Fotos og video: ISO 4700 Photography


Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere