To busskure på Parkvej udsat for hærværk 16 gange

 


Læskurene på Parkvej er blevet smadret to gange alene i den seneste uge. 

Fotos: ISO 4700 Photography

To reklamefinansierede bus-læskærme på Parkvej har siden deres opsætning i juni 2023 været udsat for hærværk intet mindre end 16 gange. Hærværket omfatter typisk knuste glaspaneler i venterummet, og i den seneste uge er der også blevet øvet hærværk på selve reklamepanelerne på hver sin side af Parkvej.

Selv om der er adskillige bus-læskærme placeret på Parkvej, er det de samme to læskærme ved Sct. Jørgens Kirke og Rema 1000, der gang på gang bliver udsat for hærværk. Dette har skabt stor frustration blandt de lokale beboere, der nu efterlyser handling.

I 2023 indgik Næstved Kommune en aftale, hvor en leverandør, AFA Decaux, fik lov til at sælge reklameplads i 70 bus-læskærmene i byen mod at opsætte, vedligeholde og rengøre dem løbende. Det er derfor AFA Decaux, og ikke Næstved Kommune, der står for at udbedre skaderne efter hærværk.

Flere frustrerede beboere nær busskurene efterlyser nu handling fra Næstved Kommune og AFA Decaux. De foreslår, at glaspanelerne i stedet udskiftes med andre materialer, som ikke umiddelbart kan smadres.

- Efter 16 gange hærværk må der gøres noget nu, siger en lokal beboer Alexander.

Til trods for at der kun er omkring 700 meter til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, har dette indtil nu ikke afholdt hærværksfolkene i deres lyssky gerninger eller at få dem afsløret.

- Jeg håber at en kombination af ændrede materialer og et samarbejde med myndighederne og lokale beboere snart kan bidrage til at få løst problemerne, siger Alexander til Næstved Nyt. 

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere