En uforglemmelig oplevelse at møde Barack Obama personligt i Næstved

 Adama, Ambre og Caroline mødte Barack Obama personligt i Næstved.
Foto: ISO 4700 Photography / Jan Christensen

Af Jan Christensen

Næstved Nyt mødte efter arrangementet i Arena Næstved i fredags tre af de gæster, der havde købt en VIP-billet og dermed også fik mulighed for et personligt møde med Barack Obama i Arena Næstved.

Talkshowet med Barack Obama i Næstved var den største offentlige begivenhed, der har været i Danmark med en tidligere amerikansk præsident. 

Obama har i de senere år været taler i Skive, Aalborg, Kolding og København, men til forskel fra tidligere kunne alle købe en billet til arrangementet i Arena Næstved i fredags.

Ved den efterfølgende fest "Awesome Post Party" i Næstved Hallerne fik Næstved Nyt en snak med Ambre, Caroline og Adama, der alle bor i København. Ambre er amerikaner, Caroline er amerikansk-kenyansk mens Adama er britisk statsborger, og de fik tre alle mulighed for at hilse på præsidenten i fredags.

- Jeg er dybt taknemmelig over at have fået den uforglemmelige mulighed for at møde præsident Obama i Danmark, fortalte Adama efter talkshowet. 

Også Ambre var begejstret over at kunne møde den tidligere amerikanske præsident. Muligheden for personligt at møde Obama i Næstved, ville hun bare ikke gå glip af.  

- Jeg har hørt Barack Obama tale en enkelt gang før i USA, da jeg boede der, fortæller hun. Det ville heller ikke være realistisk  at møde ham i USA, siger hun. Hvis folk mener, at VIP-billetterne her i Næstved har været dyre, så er det ingenting sammenlignet med i USA. Her ville sådanne billetter godt kunne koste op til 50.000 dollars, fortæller hun.

Caroline fortæller om Obamas budskaber fra scenen i Arena Næstved:

- Min refleksion over Obamas præsidentskab og indvirkningen på både USA og verden, fik mig til at tænke på de varige virkninger af hans politik, resultater og udfordringer. Hans budskaber matcher fuldstændig med mine personlige overbevisninger og værdier.

- Det vigtigste jeg tog med hjem fra arrangementet var Obamas refleksioner over, hvordan den skandinaviske velfærdsmodel kan bruges af USA til at sikre, at amerikanerne har et system, der giver lige adgang til f.eks. uddannelse og sundhedspleje, fortæller Caroline.

Også Adama tog en masse med hjem fra Arena Næstved: 

- Jeg er dybt taknemmelig over at have fået den uforglemmelige ære at møde præsident Obama. Han delte fra scenen sin visdom om klimaforandringer, genoplevede fortiden, sit fundament, AI og truslerne fra kontrollerede sociale og online medier, sine døtre og Michelle. Og ikke mindst talte han om hvad han elskede ved skandinavisk demokrati kombineret med en velfærdsstat, så ingen bliver efterladt i et samfund, fortæller Adama.

- Barack Obama er indbegrebet af hvordan en stærk tro på, at vi hele tiden kan gøre det bedre også ændrer verden, siger hun.


Adama får taget en selfie med moderator Philippa Maigaard Filtenborg efter talkshowet. Lidt tidligere på eftermiddagen blev Adama, Caroline og Ambre også fotograferet sammen med Barack Obama. 
Foto: ISO 4700 Photography / Jan Christensen


Læs også:

Se alle billederne: Kendte gæster var med til Obama-festen i Næstved



Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere