Grafittikunstneren CMP ONE får en stor rolle ved Obamas besøg i Næstved

På fredag d. 15. marts kan tidligere præsiden Barack Obama opleves til en modereret samtale i Arena Næstved, og forberedelserne til showet har stået på i mange måneder. Mere end 3500 gæster fra ind- og udland har købt billetter til den unikke begivenhed.

Det var tilbage i 2008, at Barack Obama blev valgt til USA’s 44. Præsident.

Når den tidligere præsident går på scenen i Arena Næstved på fredag, vil man opleve en modereret samtale om alt fra globale udfordringer til globale og lokale muligheder. 

Når gæsterne fra ind- og udland mødes i Arena Næstved fredag til ”An Evening with President Obama”, får de også et indblik i Næstveds ungdomskultur. Det er nemlig Næstveds kendte grafittikunstner CMP One alias Claus Michael Pedersen, der står for bagtæppet til fredagens event på 14,4 meter gange 8,6 meter.

CMP ONE var med til at placere Næstved som en af Danmarks førende graffitibyer tilbage i 1980’erne og i dag er han en af de bærende kræfter i Næstved Kunstby, der bl.a. udsmykker en række store gavle i Næstved med grafittikunst.


CMP One (til venstre) er manden bag Næstveds gave til præsident Obama samt bagtæppet til den store event i Arena Næstved.  Foto: ISO 4700 Photography / Jan Christensen



CMP ONE kan opleves flere steder i Næstved by bl.a. gennem et værk på Grønvej (til højre)
Foto: ISO 4700 Photography / Jan Christensen

- Det er en helt utrolig ære og helt uvirkeligt. Når lyset slukker i salen, og man kan se det her billede på vores ungdomskultur, viser det, at ting kan lade sig gøre her i Næstved. Sådan lyder det fra CMP ONE aka Claus Michael Pedersen.

Titlen på værket er ”Big Dreams” er inspireret af Barack Obamas citat ”Together, ordinary people can do extraordinary things” og et bevis på, at ting kan lade sig gøre, og at noget, der er bygget nedefra, af ganske almindelige unge, har værdi.

Værket består af tre scener. Scenen i midten repræsenterer det lokale og det nære, mens venstre og højre scene symboliserer det internationale, der optræder i Næstved Ungdomsskoles gavlmaleri projekt Næstved Kunstby. Værket er lavet af CMP ONE med en hjælpende hånd af Swet71.

En gave til Obama placeres i hans VIP-rum – et værk magen til bagtæppet med en personlig hilsen til Obama skabt på træ af ask fra Næstveds muld.

Værket er en hyldest til historien om, hvordan lokale unge med store drømme og skabertrang, finder sammen og får ting til at ske. Historien om, hvordan disse unge etablerer lokal graffiti og hiphop-kultur samt rækker ud til verden og bygger et omfattende netværk af dansere, malere og musikere.

Næstved Kommune har også grebet Obamas vigtige budskaber og sætter særligt fokus på fremtidens voksne, når præsidenten og publikum gæster Arena Næstved.

Allerede udendørs møder Obama, ministre, partiledere, VIP’s og gæster fra ind- og udland graffiti-malere, hiphoppere og kæmpestore Obama-citater.

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen sætter forud for eventet her et par ord på, hvorfor besøget er en enestående mulighed for byen.

- I Næstved arbejder vi sammen på kryds og tværs for at skabe en kæmpe amerikansk folkefest til glæde for alle vores borgere. Foruden de mange gratis aktiviteter og festlig oppyntning i bymidten har vi gjort en særlig indsats for, at hverken præsident eller gæster er i tvivl om, hvad vi står for i Næstved.

Inden Barack Obama går på scenen, skal publikum se en kort film om Næstved. I filmen skal gæsterne møde syv lokale unge, som på hver deres måde er stærkt optaget af at bidrage til deres omgivelser.

De fortæller, hvordan Næstved på forskellig vis ansporer dem til at udfolde deres talent, og hvorfor det betyder så meget for dem at gøre en forskel.

Et af de små portrætter er af danser og performance-kunster Sine Krag-Karlshøj. Hun har sammensat sin helt egen bevægelsesform ved at lade sig inspirere af den gadekunst, hun er flasket op med i Næstved. I filmen møder man også velfærdstalentet Emma Jensen, der arbejder på plejecentret Æblelunden. Hun fortæller, hvordan det føles at give ældre mennesker en god juleaften, mens Lukas Meyer Christensen fra Team FOG fortæller, hvordan det er at vinde som et hold.

På fredag venter der altså gæsterne i Arena Næstved en oplevelse, der i den grad er Once in a lifetime. 


Performance-kunster Sine Krag-Karlshøj.
Foto: ISO 4700 Photography / Jan Christensen



Claus Michael Pedersen aka CMP ONE foran det originale værk "Big Dreams".
Foto: Næstved Kommune


Tekst: Jan Christensen og Næstved Kommune


Læs også: 




Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere