Næstved: Erstatninger på 1.644.100 kr. til ejendomsejere i spildevandssag

Næstved Kommune har på møde i Klima-, Miljø- og Friluftsturismeudvalget 4. marts 2024 godkendt erstatninger på 1.644.100 kr. til ejendomsejere, der uretmæssigt blev pålagt at forbedre rensningen af deres spildevand. 

I marts 2023 blev det opdaget, at påbud om forbedret spildevandsrensning var blevet givet på et forkert lovgrundlag til en række ejendomme i  kystnære områder ved Karrebæksminde Bugt. Af de 76 berørte ejendomme havde 28 allerede efterkommet påbuddet ved at etablere et nyt spildevandsanlæg 

Påbuddene var givet fordi, ejendommene udleder spildevand til et kystvand (Karrebæksminde Bugt), som har et miljømål, der ikke er opfyldt. Men selv om målet ikke er opfyldt, er det ikke grund nok til at påbyde forbedret spildevandsrensning.

Administrationen har rådført sig hos Codex Advokaterne om håndteringen af erstatningssagerne samt vurdering af erstatningsansvaret. Efterfølgende har administrationen bedt taksator hos BYGFOR A/S, om at opgøre det erstatningsberettigede tab for de pågældende ejendomme.

Der er indgået frivillige aftaler med 24 ejendomme, mens det ikke har været muligt at indgå aftaler om erstatning med de sidste 4 ejendomme. De 24 ejendomme har samlet haft udgifter for 2.369.300 kr., og der er indgået aftaler med taksator om erstatning for 1.371.500 kr. Alle aftaler er indgået med forbehold for politisk godkendelse.

Ejerne af de resterende 4 ejendomme har krævet fuld erstatning for samtlige udgifter, hvilket ikke har været muligt at imødekomme. Disse ejere vil have mulighed for at fremsætte deres krav i forbindelse med et civilt søgsmål mod kommunen, fremgår det af sagen.

Bortset fra de 76 påbud til kystnært beliggende ejendomme er der i resten af de ca. 2000 sager ikke  lovmæssige problemer knyttet til de meddelte påbud, fremgår det af sagen som Klima-, Miljø- og Friluftsturismeudvalget i Næstved behandlede 4.marts 2024.  











Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere