Møns Bank: Lokale virksomheder blev klædt på til at sætte bæredygtighed i fokus og skabe konkurrencefordele

Af Jan Christensen

At kunne dokumentere arbejdet med bæredygtighed i sin virksomhed er i stigende grad ved at blive en forudsætning for at kunne være konkurrencedygtig uanset virksomhedsstørrelse. Derfor havde Møns Bank i sidste uge inviteret en række mindre og mellemstore lokale virksomheder til et oplæg og workshop om, hvordan ESG kan optimere bundlinjen uanset branche.

Selv om ESG måske godt kunne lyde lidt som et engelsk buzzword, så handler det helt håndgribeligt om miljø, social ansvarlighed og ledelsesmæssig praksis.

Miljø (E): Dette område fokuserer på virksomhedens påvirkning af det naturlige miljø. Det inkluderer aspekter som udledning af drivhusgasser, energiforbrug, affaldshåndtering og forurening.

Social ansvarlighed (S): Her drejer det sig om medarbejderforhold, arbejdsforhold og samfundsansvar i lokalområdet.

Ledelsesmæssige praksisser (G): Dette område handler om god ledelse, økonomisk robusthed og gennemsigtighed i virksomhedens økonomiske forhold.

Der var på workshoppen oplæg af filialdirektør i Møns Bank i Næstved Lars Jørgensen, ESG-rådgiver Rune Lerke fra virksomheden Green Business og Rasmus Sørensen fra anlægsvirksomheden Heino Vistisen.

Lovgivningen stiller allerede specifikke krav til større virksomheders arbejde med ESG og rapportering.

Nogle virksomheder er allerede nået langt i at nå ambitiøse bæredygtighedsmål. Andre virksomheder står over for en stor opgave med at kortlægge virksomhedens forpligtelser og definere de væsentligste indsatser.

Men også små og mellemstore virksomheder vil i de kommende år bl.a. som følge af lovgivningen, opleve at deres kunder og samarbejdspartnere stiller flere og flere krav til ESG-rapportering.

Den grønne omstilling koster som udgangspunkt både tid og penge, men her findes der en række forskellige tilskudsprogrammer, hvor man kan få dækket en del af sine udgifter i forbindelse med grønne tiltag i virksomheden.

- Man kan søge om tilskud til rådgivning, kompetenceudvikling samt konkrete investeringer i sin virksomhed, fortalte Rune Lerke fra Green Business på workshoppen. Han gav også gode råd til de lokale virksomheder om, hvordan de hurtigt kunne komme i gang med ESG rapportering. 

Der var god feedback fra deltagerne på bankens workshop, og her blev det bl.a. fremhævet af en deltager, at det gav god mening, at Møns Bank med workshoppen satte fokus på hele ESG-området, og på hvordan ESG og bæredygtighed også indgår i bank/kunde perspektivet.

- Runes Lerkes ESG-oplæg var godt og gav os en god introduktion, og indlægget fra Rasmus Sørensen var inspirerende og gav gode eksempler på helt konkrete tiltag i øjenhøjde til de fremmødte virksomheder, lød det fra en af deltagerne. 

Det var filialdirektør Lars Jørgensen, der bandt de forskellige oplæg og opgaver sammen på dagen. En af de væsentlige konklusioner på workshoppen var, at også mindre og mellemstore virksomheder kan gøre bæredygtighed til en fremtidig konkurrencefordel.



ESG-rådgiver Rune Lerke fra Green Business.
Foto: ISO 4700 Photography


Rasmus Sørensen fra anlægsvirksomheden Heino Vistisen
Foto: ISO 4700 Photography


Filialdirektør Lars Jørgensen fra Møns Bank (th) sammen med nogle af deltagerne ved workshoppen. 
Foto: ISO 4700 Photography



Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere