Livsbekræftende løbeture for handiatleter og løbere hver søndag i Næstved

Hver søndag formiddag klokken 10 mødes en gruppe dedikerede løbere på Tommerupvej i Næstved. De er ikke almindelige løbere – de er Team Tvilling Næstved, og de har et fælles mål: at sætte handicappede over i løbevogne og skabe en sjov og livsbekræftende oplevelse.

Næstved Nyt møder Team Tvilling Næstveds løbere og handiatleter i deres let genkendelige gule løbetrøjer. Der er pitstop ved Netto på Åderupvej, hvor de er på vej hjem fra dagens løbetur på omkring 12 kilometer.

Kim Bagger-Hansen, tovholder og formand for Team Tvilling Næstved, deler her sin passion for løb og inklusion. Han fortæller, hvordan foreningens fem løbevogne, der er sponsoreret af Næstved Kommune og Mærk Næstved, bringer glæde og kilometer i benene. 

- Vi vil gerne have flere med og søger faktisk efter flere handiatleter, siger han.

Team Tvilling Næstved startede i 2021 og er en underafdeling af Team Tvilling Danmark, der nu har 10 afdelinger på landsplan. Vi har i Næstved lagt en plan for de store løb denne sæson som bl.a. omfatter Copenhagen Marathon, København Halvmarathon og Royal Run i København. Derudover er der lokale løb i Næstved, og vi har endda et par stykker, der skal med til marathon på Færøerne, fortæller Kim Bagger-Hansen. For ham og resten af teamet handler det om at have det sjovt og samtidig få lidt kilometer i benene.

Kim beskriver løbeturene med Team Tvilling Næstved som den fedeste oplevelse. 

- Det giver mig en utrolig livsglæde at være sammen med disse mennesker hver søndag, siger han. Efter løbeturene er der hygge og kage. Det sociale aspekt er megafedt, og foreningen er lige ved at nå 20 medlemmer. 

Team Tvilling Næstved er klar til at byde endnu flere velkommen og opfordrer alle interesserede til at henvende sig til foreningen. Man kan altid komme og få en snak og tage med på en prøvetur. Far og mor kan også deltage, eller man kan have en ledsager med på cykel, hvis det er det rigtige i starten.

Har man lyst til at løbe med hjertet og være en del af et fantastisk fællesskab, så finder man Team Tvilling Næstved på Facebook eller ved at besøge Team Tvillings hjemmeside under lokalafdelingerne. Alle er velkomne, og kan være med til at gøre en forskel, siger Kim Bagger-Hansen til Næstved Nyt.



De livsglade løbere og handiatleter i Team Tviling Næstved havde på søndagens løbetur et pitstop på græsset ved Netto på Åderupvej. Foto: ISO 4700 Photograhy / Jan Christensen 


Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere