Blå blink og citronmåner på Parkvej var et kæmpe hit

Drømmen om at blive politibetjent lever hos mange drenge og piger. Lørdag var der i den grad plads til både at drømme og få stillet sin nysgerrighed, da  Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi holdt åbent hus på Parkvej. 

Christian Polar Jørgensen, der var ansvarlig for åbent hus arrangementet fortæller, at målgruppen for arrangementet var ret bred.

- Dels vil vi gerne møde borgerne i øjenhøjde, og dels vil vi gerne kunne rekruttere nye unge politibetjente og kadetter, fortæller han.

Særligt mange børnefamilier havde lagt vejen forbi politistationen på Parkvej. Der er henved 900 ansatte hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi  og flere var også selv dukket op med deres egne børn, så de kunne se lidt af mors eller fars arbejdsplads.

Gæsterne blev budt velkommen på parkeringspladsen, og det første der mødte de besøgende var en håndfuld politibiler, hvor man kunne sidde ved rattet, mens far eller mor kunne forevige situationen med mobiltelefonen.

Enkelte børn benyttede lejligheden til at dytte en gang eller fem fra politibilerne. Selv om politiet selvsagt var talstærkt til stede, blev der dog ikke udskrevet nogen bøder for det lidt ureglementerede dytteri!

Christian Polar Jørgensen fortæller, at der i løbet af dagen også var godt med besøg i standene, hvor politiets uddannelses - og studievejledning holdt til. 

Mange unge fik sig en snak og flere blev tilbudt yderligere vejledning om uddannelserne og skrevet op til at deltage i politiets løbeklubber i i Næstved, Slagelse og Nykøbing Falster.
 
Hos politiet kan man arbejde med et væld af forskellige opgaver. Mange af gæsterne ville lørdag gerne opleve politihundene i aktion, og det var der mulighed for på de grønne arealer bagerst på politistationens parkeringsplads.

Langt de fleste flygtende vælger at stoppe med at løbe, når en politihund sættes ind, fortalte en af hundeførerne ved introduktionen. Det er der en god grund til.

- Stopper man med løbe, så stopper politihunden også. I stedet for at sætte tænderne i armen på den flygtende, så går hunden i stedet over til at bevogte personen, fortalte hundeføreren.

Ved opvisningen fik politihundene dog lov til at vise, hvordan opgaven gribes an, når en flygtende person ikke stopper. Betjenten der var statist var  dog iført et særligt polstret ærme, så han slap for at mærke schæferens solide tandsæt i armen.  

Blandt dagens øvrige aktiviteter var stande og udstillinger om arbejdet ved grænsen, politihjemmeværnet, færdelspatruljerne, dronearbejde, gerningstedundersøgelser, økonomisk kriminalitet og Politiets Online Patruljer. 

Der blev også budt på pølser fra en pølsevogn på parkeringspladsen, og ikke mindst blev der serveret citronmåneder som kunne nydes i politistationens atriumgård. I dagens anledning var der indkøbt mange hundrede legendariske citronmåner af den helt rigtige slags.

Man må næsten håbe, at der blev et par kasser citronmåner til overs til betjentene selv efter lørdagens  velbesøgte åbent hus arrangement på Parkvej .


Børnene fik lov til at prøve en del af politiets spændende udstyr.



Som 3-årig kan man sagtens som Laura her "selv" køre på politimotorcykel.


Ved politihundeopvisningen kunne man ved selvsyn få et  indtryk af hundenes effektivitet.


Melanie på 6 år og Matilde på 5 år var kommet fra Vordingborg med deres far og mor. Citronmånerne som politiet havde sørget for til gæsterne faldt i absolut god jord.



Vil man være politibetjent, så skal den fysiske form være i top. Ved åbent hus arrangementet, kunne deltagerne bl.a. prøve kræfter med længdespring og styrketræning.




Der var også mulighed for at afprøve en del af politiets helt særlige udstyr. 




Også mange piger var dukket op til åbent hus hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi 


Fotos: ISO 4700 Photography - Jan Christensen






Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere