Viktor fra Næstved Vikings skal spille i Canada

Viktor Rasmussen fra Næstved Vikings rejser midt i juni til Canada, da han har fået en kontrakt med The Valley Huskers Football Club.

Klubben, der holder til omkring 100 km øst for Vancouver, spiller i Canadian Junior Football League, og ti kampe venter Viktor i den kommende sæson. Dertil kommer kampe om adgangen til den landsdækkende Canada Bowl i oktober og november måned.

21-årige Viktor har spillet amerikansk football i Næstved Vikings siden 2020. Hans position er offensive lineman, og den primære opgave på den position er, at blokere modstanderne så touchdown eller kastespil er muligt, Derudover så skal han åbne huller for løbespillet.

Lørdag spillede den 194 cm høje og 125 kilo tunge spiller sin sidste kamp for Næstved Vikings i denne omgang, da holdet mødte Randers Rednex på Idasletten. En kamp som Næstved Vikings vandt stort med 58 - 20.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at spille i Canada og bidrage med al det jeg kan, siger Viktor Rasmussen.

Aftalen med The Valley Huskers Football Club går på to sæsoner, og her kommer den unge Næstvedspiller til at bo hos en værtsfamilie i byen Chilliwack.

The Valley Huskers Football Club spiller sin første kamp i 2024 sæsonen 27. juli og sæsonen slutter til november. Herefter rejser Viktor tilbage til Danmark, hvor han træner med Næstved Vikings og arbejder indtil 2025 sæsonen starter op igen i Canada.

Viktor Rasmussen har tidligere deltaget i Diamond Football Academy i Texas i USA, og det har været givtigt. Han var den eneste europæer som var inviteret til Texas, og en række scouts for klubberne var dengang til stede.

- Diamond Football Academy har helt klart banet vejen for aftalen med min nye klub i Canada, fortæller han.

Det var Valley Huskers Headcoach Bob Reist, der kontaktede Viktor Rasmussen tilbage i februar 2023.

 Nu er det store football-eventyr så ved at blive til virkelighed for den unge Næstvedspiller.




Viktor Rasmussen har allerede fået tilsendt en tøjpakke fra hans nye klub i Canada.





Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere