Middelalderspillet Balder & Dragen henrykkede publikum til Næstveds Søjler

Omkring 100 personer var mødt frem på Hjultorv, da egnsteatret Dansk Rakkerpak havde Næstved-premiere på Næstveds Søjler med det udendørs middelalderspil Balder & Dragen.

Forestillingen indgik i  fredagens opvarmning før selve festivaldagene, og publikum morede sig kosteligt på Hjultorv.

Middelalderspillet handler om, at Balders far gør ham arveløs og smider ham ud af barndomshjemmet med fuld musik. Balder må pakke sin lut og sine få ejendele og drage til den store by. Indenfor murerne hersker kongen og biskoppen. Balder kan ikke finde arbejde og er sulten og fortvivlet, men så går et gardin til side og han ser den skønne prinsesse. Balder sætter sig og spiller romantiske toner, prinsessen hører ham og de bliver smask forelskede.

Dagen efter er der ridderturnering. Præmien er prinsessen og det halve kongerige, men først skal en frygtelig drage bekæmpes. Turneringens vinder Sct. Niels vælger, med prinsessens mellemkomst, Balder som sin væbner og snart er Balder på vej ud for at slå dragen ihjel…

Den altid timede, musikalske og handlingsmættede spillestil sætter tingene på spidsen med en god portion humor hos Dansk Rakkerpak.

Lørdag kl. 11 åbner Næstveds Søjler 2024  med festivaloptog gennem byen og den officielle åbning sker kl. 11.45 på turneringspladsen foran Boderne ved borgmester Carsten Rasmussen. Herefter er der en lang række aktiviteter lørdag og søndag. 

De populære ridderturneringer finder sted lørdag kl. 12 og 18 og igen søndag kl. 11.30 ved Boderne.

Årets store nyhed til Næstveds Søjler er falkonershowet, der kan opleves lørdag kl. 15 og søndag kl. 13, hvor Falconia  fra Tjekkiet optræder.






Fotos: ISO 4700 Photography / Jan Christensen (C)



 

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere