Emilie og Hjalmar fra Næstved har taget en international studentereksamen

17 studenterhuer dekoreret med forskellige af verdens flag, var lagt frem i festsalen på Herlufsholm, da der tirsdag eftermiddag var IB Cap Ceremony på skolen. IB står for Internationale Baccalaureate Diploma, og er en studentereksamen efter internationale standarder, hvor undervisningen er ekstra krævende og foregår på engelsk.

Mens de øvrige studenter på Herlufsholm får huen på efter sidste eksamen, så får IB studenterne deres hue ved en fælles ceremoni. Dette års IB-studenter, var iøvrigt den 25. årgang af slagsen fra Herlufsholm.

Blandt dette års 17 IB studenter var også to dagelever fra Næstved, nemlig Hjalmar Bøgelund Langebæk og Emilie Bøje Bakstad, der begge er 19 år. Emilie har gået på Herlufsholm siden 10. klasse og Hjalmar siden 6. klasse. 

Huerne blev overrakt af konstitueret rektor Martin Arvedlund, op det var familiemedlemmer efter studentens eget valg, der fik lov til at sætte huen på hovedet.

I uddannelsesleder Richard Hannons tale var der adskillige anekdoter om de seneste 3 års skolegang, som både fik smilet og latteren frem. Men kendetegnet for jeres 3 år har været forandringer både her på skolen og ude i verden. Og nogen gange kommer forandringerne, når man mindst venter det, sagde han.

Efter at have fået huen med det internationale navn er de to Internationale Baccalaureate studenter fra Næstved enige om, at det næste år skal være et sabbatår for dem. 

Hjalmar har endnu ikke besluttet, hvad han vil læse mens Emilie gerne vil læse psykologi.

Onsdag stod den på dimission og fællesfoto af årets studenter fra Herlufsholm anno 2024 og i de kommende uger venter fester og fejringer på stribe.


 Hjalmar Bøgelund Langebæk og Emilie Bøje Bakstad med uddannelsesleder Richard Hannon i midten.


IB studenterne fra Herlufsholm årgang 2024


Konstitueret rektor Martin Arvedlund holder tale for studenterne i festsalen


Emilie Bøje Bakstad, vil gerne have et sabbatår og derefter læse psykologi


Å
rets studenter fra Herlufsholm anno 2024




Fotos: ISO 4700 Photography - Jan Christensen

Tekst: Jan Christensen



Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere