Gammelt hus revet ulovligt ned på Susåvej 3. Nu godkendes et nyt skitseprojekt på grunden

Sådan ser grunden på Susåvej 3 ud i dag.


Plan-, Teknik- og Lokaldemokratiudvalget holdt mandag d. 10. juni 2024 møde i Fodby Forsamlingshus. En af sagerne på dagsordenen var et skitseprojekt for ny boligbebyggelse på Susåvej 3 i Næstved. 

Projektet på Susåvej ønskes opført til erstatning for en bevaringsværdig bebyggelse, som i 2022 blev revet ned uden kommunens tilladelse. Da lokalplanen for området stiller krav om indpasning i det omkringliggende landsbymiljø, skal skitserne til ny bebyggelse forelægges til udvalgets godkendelse.

Den ansøgte nye bebyggelse omfatter et længehus med omtrentlig samme placering som den tidligere bevaringsværdige bebyggelse på grunden. 

Huset fremstår som et traditionelt stråtækt stuehus i 1 plan med saddeltag og loft til kip. Huset ønskes desuden opført med træbeklædte gavle, små tagvinduer, runde stråtagskviste og vinduer og døre med afsæt i det eksisterende landsbymiljø.

Bygningens grundplan er dog større end grundplanen på det bevaringsværdige hus fra 1825, der er revet ned, idet bebyggelsen skal leve op til nutidige krav til bolig og bygningsreglementets regler for det. 

- Vi havde en lang drøftelse i udvalget om denne sag, fortæller udvalgsformand Marianne Olsen. 

- Da det hele skete, og huset blev revet ulovligt ned, var vi mange, som var frustreret over denne handling. Dette var primært ejers handlinger, men også den entreprenør der arbejdede på stedet, og heller ikke havde søgt om bortskaffelse af byggematerialer. Særligt da straffen efterfølgende kun var en bøde på 100.000 kr.

- Vi skrev til ministeren for at få ændret loven, men det gav ikke noget, fortæller udvalgsformanden Marianne Olsen.

- Allerede dengang gjorde vi det tydeligt, at en eventuel byggeansøgning skulle til godkendelse i udvalget, da vi ville have forventninger til, at et byggeri skulle leve op til det, som havde været der tidligere, og passe ind i det historiske og bevaringsværdige område, siger hun.

- Så derfor begræder vi den historik, der er på matriklen, men anerkender at den byggeskitse, der er indsendt, ser rigtig fin ud i forhold til området, siger udvalgsformanden til Næstved Nyt.



Fotos: ISO 4700 Photography


Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere