Paraplyerne måtte frem ved åbningen af Næstveds Søjler

Regnen stod ned i stænger, da Næstved Søjler 2024 åbnede med et optog gennem bymidten. Næstved Avantgarden var i front, da optoget startede ud fra Boderne et kvarter senere end programsat. Men regnen holdt ikke op trods den udsatte åbning, og paraplyerne måtte blive fremme både i optoget, hos tilskuerne og hos borgmester Carsten Rasmussen.

Da optoget var kommet retur til Boderne var deltagerne godt våde. Som bormesterens sagde til de fremmødte ved åbningen, så var det også regnvejr i middelalderen. Trods den til tider kraftige regn tog det dog ikke humøret fra de medvirkende eller de fremmødte tilskuere og åbningen blev gennemført som planlagt.

- Der er ikke noget sted, hvor middelalderen er mere lyslevende end her i Næstved, sagde borgmesteren, da han fortalte lidt om Næstveds historie. Fru Bodil Eriksdatter og sønnen Peder Bodilsen, der stiftede Skovklostret (senere Herlufsholm), var også med ved åbningen af Næstveds Søjler 2024.

I dagens anledning var det dog byrådsmedlem Charlotte Roest (A) og tidligere byrådsmedlem Rico Kruse Carlsen, der i fine dragter gjorde det ud for Bodil og Peder Bodilsen.

Efter velkomsten var den første af dagens opvisninger med riddere og heste fra Aquites Gloriae  i ført deres flotte dragter og dækkener.
 
Hos borgmester Carsten Rasmussen og festivalleder Klaus Eusebius Jakobsen var humøret i top trods det lunefulde vejr, så de tog sig selv en munter lille ridderdyst med borgmesterens paraply som lanse!

Udover de udendørs aktiviteter, var der også aktiviteter i tørvejr både i Sct. Mortens kirke, Sct. Peders kirke, Kompagnihuset, Boderne og i teltene ved den frilagte Suså. Det benyttede mange af gæsterne sig selvfølgelig af i regnvejret.  Festivalen fortsætter til klokken 20 lørdag aften og igen søndag.

 

 Festivalleder Klaus Eusebius Jakobsen og borgmester Carsten Rasmussen tog sig også en lille ridderdyst med borgmesterens parapaly som lanse.
'







Fotos: ISO 4700 Photography

Tekst: Jan Christensen





 

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere