Hollywood-stjernen Viggo Mortensen besøgte Bio Næstved med sin nye westernfilm

Omkring 160 biografgæster fik sig en helt særlig oplevelse, da den danske Hollywood-skuespiller Viggo Mortensen tirsdag aften besøgte Bio Næstved for at tale om sin nye westernfilm "Til verdens ende".

Viggo Mortensen havde inden turen rundt i Danmark med filmen også været rundt og fortælle om filmen i mange lande bl.a. Spanien, Frankrig, Ukraine og et par sydamerikanske lande.

Skuespilleren ankom til Bio Næstved lige efter filmen, da han kom direkte fra et tilsvarende arrangement i Roskilde.

Særvisningen med mulighed for at stille spørgsmål til Viggo Mortensen efter filmen blev udsolgt på under 24 timer, fortæller Victor fra Bio Næstved.

Viggo Mortensen er både instruktør, forfatter og komponist på "Til verdens ende". Desuden har han hovedrollen som Holger Olsen, en dansk emigrant der prøver lykken ved at tage til Amerika under den amerikanske borgerkrig. Her træffer han en kvinde, og de forelsker sig i hinanden. 

I  rulleteksterne dedikerer Viggo Mortensen "Til verdens ende" til sin afdøde mor. I pressematerialet fortæller Viggo Mortensen videre, at han begyndte at skrive manuskriptet, da han stødte på de bøger, hans mor læste som barn.

Blandt publikum til særvisningen var de to søstre Jeanette Capion og Sanne Hansen, der begge går rigtig meget op i film.  

Bio Næstved havde spurgt Jeanette Capion om hun ville være host og styre interviewet og spørgsmålene til Viggo Mortensen fra salen.

- Jeg er uddannet præst, og har en filmklub og så har jeg skrevet speciale om, hvordan man tolker og forstår skuespil, fortæller hun.

Salen havde rigtig mange spørgsmål til Viggo Mortensen, både om filmen og mere generelt, f.eks. om hvordan bliver man skuespiller. Men de fleste gik på filmens handling, fortæller Jeanette Capion.

Selv havde hun også nogle spørgsmål til Viggo Mortensen, først og fremmest ville hun gerne vide, hvorfor historien skulle fortælles som en western. Her svarede Viggo Mortensen, at han gerne ville fortælle sin mors historie, og at det var en lidt barsk historie, så den passede godt til westerngenren.

For hvordan  overlever man, når livet bliver barsk, som han sagde.

Viggo Mortensen talte også om, at når man kigger på et billede, så var 90 procent af historien ofte uden for billedet.

Sanne Hansen ville derfor gerne vide, hvad der ligger efter slutningen  på filmen, og hvad der så skete for de to hovedroller.

- Viggo Mortensen var positiv over for, at det nok skulle gå de to hovedroller godt, selv om de nok ville få det hårdt, fortalte Sanne Hansen om hans svar.

- Det var fantastisk at få en superstjerne i nærvær, og få lov at stille spørgsmål, efter at have set en rigtig god film, sagde Sanne Hansen.

Hollywood-stjernen havde på forhånd meldt ud, at der ikke var mulighed for at få autografer eller tage selfies ved arrangementet.


Foto: Else Marie Munther



Jeannette Capion var host (ordstyrer), da Viggo Mortensen svarede på 
spørgsmål fra Bio Næstveds gæster.  Foto: Privat


Victor fra Bio Næstved fortæller, at billetterne til særvisningen  af "Til verdens ende" blev revet væk



Søstrene Jeanette Capion (tv) og Sanne Hansen fik 
tirsdag aften i Bio Næstved mulighed til at stille filmspørgsmål til Viggo Mortensen.

Fotos: ISO 4700 Photography - Jan Christensen
 

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere