Eventyrlige lydrejser gennem tid og natur i Holmegaard Outdoor


Takket være støtte fra Nordea-fonden, vil Holmegaard Mose og Glasbyen snart blive levendegjort gennem fem lydruter fyldt med spændende historier. Disse ruter, der hver er omkring 3,5 kilometer lange,  bliver en del af Holmegaard Outdoor.

Hver lydrute dykker ned i et unikt aspekt af Holmegaards rige historie og natur. Under vandringerne vil besøgende blive præsenteret for spektakulære arkæologiske fund, kunstneriske impulser og mystiske mosevæsner på en lydrejse gennem mere end 10.000 års kulturhistorie.

I Holmegaard Outdoor kan besøgende også gå på jagt efter tidsrejsende stenalderdyr i spillet ‘Beast Hunt’ og opleve en helt ny kunstinstallation af Bjørn Magnussen.



Holmegaard Outdoor byder på fem forskellige og gratis lydruter.

Stenalderruten: Her fortæller arkæolog Kristoffer Buck Pedersen om fund fra mosen og hvad de kan fortælle om vores tidlige forfædre.

Myter og mosevæsner: Forfatter og historiker Kåre Johannesson fortæller om blandt andet nisser, elverfolk og lygtemænd – og ikke mindst hvordan man kunne beskytte sig, hvis man i gamle dage forvildede sig ud i mosen.

Mennesket og mosen: Her bliver man klogere på nogle af de mange møder, som mennesket og mosen har haft gennem tiderne.

Glasbyen: På denne rute bliver man ført rundt i det, der engang var Glasbyen, hvor oprindeligt alle glasværkets medarbejdere og deres familier boede og altså også var naboer.

Den inspirerende Mose: På denne rute møder man fem kunstnere og kunsthåndværkere, der alle fortæller om deres forhold til naturen og den rolle, den spiller i deres arbejde med billedkunst, glasdesign og keramik.

Den anerkendte kunstner Bjørn Magnussen har skabt en ny kunstinstallation med det poetiske navn ‘Modtager’. Værket, der er skabt af egetræ, glas og en fod af marmor, står som et monument over intuitionen - en urkraft, der har været altafgørende for menneskets overlevelse siden stenalderen.

Installationen er placeret i Holmegaard Mose. Som en del af ruten ‘Den inspirerende mose’ kan besøgende høre Magnussen fortælle om arbejdet med det 10 meter høje værk. 

Holmegaard Outdoor åbner for offentligheden den 10. februar 2024.






Fotos: Holmegaard Værk (pressefotos)



Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere