Informationsmøde om ny motorvej mellem Næstved og Rønnede afholdes 5. marts 2024


Figuren viser den planlagte linjeføring af en ny motorvej mellem Næstved og Rønnede. 
Grafik: Vejdirektoratet

Efter mange års lokale ønsker er tiden endelig kommet til at opgradere de 15 kilometer mellem Rønnede og Næstved til en motorvej. Med den politiske aftale om Infrastrukturplan 2035 er der nu afsat midler til at erstatte den nuværende Rute 54 med en motorvej.

Rute 54 er i dag en tosporet landevej med cykelsti på begge sider. 

Vejdirektoratet vil i 2024 og 2025 gennemføre en opdatering af miljøkonsekvensvurderingen. I den forbindelse er der sendt knap 1.000 informationsbreve ud til naboer omkring den linjeføring, der politisk blev vedtaget i 2017.

Opdateringen af miljøkonsekvensvurderingen vil fokusere på data om miljø- og naturforhold, beskyttede arter og hvordan projektets påvirkning herpå kan minimeres. Den omfatter blandt andet to Natura 2000-områder, som er beliggende i nærheden af projektet. Dette kan medføre, at afværgeforanstaltninger som støjskærme, faunapassager og vandløbsunderføringer efterfølgende skal revideres. Der vil også blive kigget på mulige justeringer af vejprojektet. Miljøkonsekvensvurderingen skal danne grundlaget for en endelig beslutning af projektet og en kommende anlægslov.

Biologer vil i den kommende tid kortlægge plante- og dyrelivet for at vurdere de miljømæssige konsekvenser af den nye motorvej, og hvad myndighederne kan gøre for at bevare naturen bedst muligt. Vejdirektoratet vil derfor lave feltundersøgelser i et større område omkring motorvejen. Undersøgelser på private ejendomme vil blive varslet til hver enkel borger med breve/digital post fra Vejdirektoratet.

Når opdateringen af miljøkonsekvensvurderingen er færdig i 2025, bliver der afholdt en offentlig høring, ligesom der bliver afholdt et eller flere borgermøder. Inden de mere detaljerede forberedelser til anlægsarbejderne kan gå i gang, skal der fremsættes og vedtages en anlægslov i Folketinget – formentligt i 2026. Fra en anlægslov er vedtaget i Folketinget, vil der gå 5-6 år, inden vejen kan stå færdig.

Et offentligt informationsmøde om næste fase i motorvejsprojektet er nu planlagt, oplyser  Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Mødet holdes tirsdag 5. marts 2024 kl. 17.00 i Toksværdhallen, Tokesvej 5, 4684 Holmegaard

Her kan man få mere information om projektet, den kommende proces og tidsplaner, ligesom der bliver mulighed for at stille spørgsmål til medarbejdere fra Vejdirektoratet.

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere