Genopretningsprojekt på Næstved Stadion til 18,3 mio. kr. drøftes

Næstved Stadion står over for en mulig transformation i 2024. Administrationen i Næstved Kommune har fremlagt et forslag til genopretning af græsbanen, som indebærer etablering af en ny hybridbane. Dette forslag skal nu vurderes og drøftes af Kultur- og idrætsudvalget d. 8. januar 2024 og senere af byrådet.

På et udvalgsmøde i november 2023 orienterede administrationen Kultur- og Idrætsudvalget om græsbanens tilstand. En tilstandsvurdering fra efteråret 2021 konkluderede, at banens opbygning ikke lever op til nutidens forventninger til elitestadions.

Administrationen anbefaler derfor en omlægning til en hybridbane, der kombinerer naturligt græs med kunstgræs, hvilket vil resultere i en mere slidstærk bane. Dette vil gøre det muligt for både kvinde- og herreholdet i 1. division at afvikle hjemmekampe på stadion. Hvis kommunen vælger at indgå i DBUs Velfærdsalliance, vil banen også kunne bruges til afvikling af ungdomslandskampe.

Økonomisk set vurderer kommunens rådgiver, at genopretning og etablering af hybridbanen vil koste 16,730 mio. kr. Den årlige driftsomkostning for pleje af en hybridbane vurderes til at beløbe sig til 900.000 kr., hvilket er en stigning på 200.000 kr. i forhold til den nuværende græsbane.

Derudover vil der være behov for investering i nyt udstyr til vedligehold og pleje af banen, da det nødvendige udstyr ikke findes i den nuværende maskinpark. Dette vil indebære en engangsudgift på 1,6 mio. kr.

Anlægsudgiften er således på i alt 18,330 mio. kr. i 2024. 

Hvis projektet anbefales af Kultur- og Idrætsudvalget og senere vedtages af byrådet, vil Næstved Boldklubs hjemmekampe dog ikke kunne afvikles på Næstved Stadion fra uge 15 til uge 31 i 2024, da omlægningen og etableringen af den nye hybridbane forventes at tage 17 uger.



Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere