Tre indbrud i Næstved-området mellem jul og nytår

Antallet af anmeldte indbrud i julen 2023 er ligesom sidste år på et historisk lavt niveau i Danmark.

Det Kriminalpræventive Råd glæder sig over udviklingen, men opfordrer til, at flere danskere bliver aktive nabohjælpere, for på årsbasis er der stadig alt for mange indbrud.

I julen 2022 noterede Sydsjælland og Lolland-Falsters politikreds 41 indbrud og i julen 2023 var antallet 32 indbrud.

Tre boliger i Næstved-området blev udsat for indbrud i løbet af årets juleferie, fremgår det af politiets døgnrapport. Gerningsmændene slap væk med kontanter, pas, medicin, taske, elektronik og smykker.

Det første indbrud fandt sted på Fuglebjerglund i Fuglebjerg mellem lørdag den 23. december klokken 16.00 og tirsdag den 2. januar klokken 09.30. Indbrudstyvene brød ind i huset og stjal kontanter. 

Det andet indbrud skete på Tybjerg Bygade i Herlufmagle søndag den 31. december mellem klokken 11.55 og 14.30. Indbrudstyvene kom ind i huset og stjal et pas og medicin.

Det tredje indbrud blev begået på Nymarksvej i Rønnede mellem fredag den 29. december klokken 15.30 og tirsdag den 2. januar klokken 20.15. Indbrudstyvene tog sig adgang til huset og stjal en taske, elektronik og smykker.

Det endelige tal for juleindbrud i 2023 kan blive en anelse højere da nogle borgere, der vender hjem fra juleferie, først får anmeldt indbruddet nu.

- Vi har endnu engang set en positiv udvikling i antallet af indbrud i julen, og borgernes egen indsats har uden tvivl haft en indflydelse på de historisk få antal anmeldelser. 

For at vi kan fortsætte den positive udvikling, er det vigtigt, at vi fortsætter de gode takter og følger de gode råd fra Det Kriminalpræventive Råd. 

Nabohjælp, tændt lys og opmærksomme øjne i nabolaget er bl.a. noget af det, der skræmmer tyven væk,  og det giver tryghed i kvarteret, når man har årvågne naboer, siger Christian Bertelsen, politiassistent ved Rigspolitiet.

FAKTABOKS 

Tre tips til Nabohjælp i hverdagen fra Det Kriminalpræventive Råd:

1. Hent Nabohjælps app på App Store eller Google Play

2. Aktivér hele nabolaget på Nabohjælps app, hvis du har haft indbrud eller indbrudsforsøg - eller hvis du ser noget mistænkeligt.

3. Hils på alle, du møder i nabolaget.

Kilder:
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 2. januar 2024 
Pressemeddelelse fra Det Kriminalpræventive Råd 3. januar 2024



Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere