Beboere og buspassagerer på Parkvej føler sig magtesløse overfor hærværk

To nye reklamefinansierede bus-læskærme på Parkvej ved Sct. Jørgens Kirke og Rema 1000  har siden opsætningen i juni sidste år været voldsomt plaget af hærværk i de sene mørke timer.

Ideen med de nye læskure i Næstved by var at give buspassagererne bedre venteforhold, men det er meget tit et voldsomt syn buspassagerer, gående og cyklister på Parkvej møder på stedet. Glasskårene flyder igen og igen på stedet.



Læskærmen på Parkvej ved Sct. Jørgens kirke som den så ud mellem jul og nytår.
Foto: Næstved Nyt

Flere kilder som Næstved Nyt har talt med fortæller, at læskurene næsten konstant har været udsat for groft hærværk, siden de blev sat op. Det er de samme to læskure ved Sct. Jørgens kirke og Parkvej 142, det går ud over igen og igen, lyder det.

Næstved Kommune indgik i 2023 en såkaldt koncessionsaftale, hvor en leverandør får lov til at sælge reklameplads i 70 bus-læskærmene i byen mod at opsætte, vedligeholde og rengøre dem løbende. Aftalen omfatter udskiftning af skurene til et nyt design.

Næstved Nyt har spurgt Næstved Kommune, om der er et overblik over omfanget af hærværk på læskurene i byen siden opstarten med de nye skure i Næstved i juni 2023.

- Det kan vi ikke svare præcist på, men vi oplever desværre hærværk på såvel de gamle som de nye læskure. Skaderne på de nye skure bliver i praksis håndteret af AFA Decaux som varetager driften. Park & Vej bistår ofte i forhold til fjernelse af glasskår, når de modtager ”praj” fra borgere, eller ved selvsyn konstaterer hærværk, siger formanden for Plan-, Teknik- og Lokaldemokratiudvalget Marianne Olsen.

- Jeg håber, at det er muligt for firmaet, at finde nogle gode løsninger på Parkvej, eller måske de kan gå over til andre materialer i skurene, siger hun videre. 

Næstved ikke værre end gennemsnittet

Næstved Nyt har efterfølgende været i kontakt med firma AFA Decaux, som står for de nye læskure i Næstved by og forelagt dem problemerne på Parkvej.

-Vi ser også hærværksproblemer i andre byer f.eks. i Gentofte og ved Københavns Hovedbanegård. Det viser sig, at det ofte er de samme personer, som står bag hærværkene, fortæller Michael Barfoed, der Commercial Director hos AFA Decaux.

Firmaets administrerende direktør Anders Axelsen supplerer:

- Hærværk som det i Næstved er desværre noget, vi oplever i hele landet. Her er Næstved ikke værre end gennemsnittet, fastslår han. 

- Glasset i udstyret er hærværkssikret, men mere end 30 års erfaring har lært os, at alt kan ødelægges hvis der er vilje nok. Vi er opmærksomme på byudstyrets beskaffenhed og sørger for, at vi efterlever vores aftale med kommunen, siger han.

Hvor længe hærværksmøllen med smadrede læskure på Parkvej, udbedring af skaderne og så nye hærværk vil fortsætte er uklart. Dem der står bag er ikke fundet. 

Men en ting er sikkert. Rigtig mange mennesker som færdes eller bor i området har nu fået nok af hærværksbølgen. Lige nu står de mest af alt tilbage med følelsen af magtesløshed. 

Faktaboks

Søg efter ’Giv et praj – Næstved Kommune’ på Apples App Store eller til Android på Google Play, hvis du ønsker at indsende et praj med billeder til Næstved Kommune, så der kan blive ryddet op f.eks. ved hærværk eller andre problemer.

Giv et Praj appen kan i følge Næstved Kommune bruges til f.eks.
  • Huller i vejen
  • Overfyldt skraldespand
  • Graftti /hærværk
  • Dødt rådyr/kat mm. i vejkanten
  • Træ på vejen
  • Ødelagte skilte
  • Hullet sti
  • Hullet fortov

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere