Nye miljøvenlige skraldebiler fra Verdis A/S mangler strømkapacitet i Næstved

Næstved kommune har fra årsskiftet indgået en 8-årig aftale med renovationsfirmaet Verdis A/S om varetagelse af renovationen i kommunen.

- Fra Brolæggervænget i Næstved dækker vi både Ringsted, Vordingborg og Næstved kommuner, fortæller administrerende direktør Stefan Olin fra Verdis A/S til Næstved Nyt. 

Firmaet har stor erfaring fra de nordiske lande, og er en af de største aktører på renovationsmarkedet i Norden.

-  Vi er kommet godt fra start i Næstved og har fundet det mandskab, vi skal bruge, fortæller Stefan Olin.

Næsten alle skraldemænd fra den tidligere kontrakt med REMONDIS A/S har sagt ja til at fortsætte hos Verdis A/S. Derfor kan kommunens borgere se frem til velkendte ansigter på deres kommende tømmedage, lyder det tillige fra Næstved Kommune i en pressemeddelelse.

Det er i kontrakten mellem Verdis A/S og Næstved Kommune aftalt, at der skal indsættes fem el skraldebiler i Næstved.

- Vi mangler dog at få leveret to af el skraldebilerne fra Mercedes. Vi har samtidig den udfordring, at strømkapaciteten endnu ikke er tilstrækkelig ude i vores område ved Brolæggervænget, fortæller administrerende Stefan Olin til Næstved Nyt.

Torsdag eftermiddag kunne man derfor se en af de nye el skraldebiler lade hos Clever ved Netto på Åderupvej.



Fotos: Jan Christensen / ISO 4700 Photography

- Det er selvfølgelig ikke meningen, at vi skal lade skraldebilerne ude i byen, men lige nu mangler der strømkapacitet i området ved Brolæggervænget, så vi prøver at tage så meget hensyn til borgerne som muligt, når der skal findes alternative løsninger, siger Stefan Olin.

- En el skraldebil kan køre ca. 120 kilometer på en opladning, når der samles affaldsspande ind. Det bliver derfor primært i det centrale Næstved, at de nye el skraldebiler kommer til køre, fortæller Stefan Olin.

Kontrakten med Næstved Kommune omfatter kørsel med 23 nye miljøvenlige skraldebiler. Foruden el skraldebilerne skal 18 skraldebiler køre på det miljøvenlige HVO biodiesel, der har samme egenskaber som fossilt diesel.

- Mercedes skraldebilerne kører nu på biodiesel eller el og udleder op til 95 procent mindre CO2. I Næstved Kommune har vi en vision om at være førende på erhverv og bæredygtighed. Kontrakten med den nye renovatør er et fint eksempel på, hvordan balancen mellem pris, miljø og kvalitet giver mulighed for grønnere løsninger og skaber en større fleksibilitet. Det er bestemt en gevinst for både klimaet og kommunens borgere, udtaler borgmester Carsten Rasmussen (S). 

Det er investeringsfonden Cube Infrastructure Managers med adresse i Luxembourg, der i august 2023 har købt renovationsfirmaet Urbaser Nordic for 3 mia. kr. Efter at konkurrencemyndighederne godkendte købet i december 2023, skiftede virksomheden så navn til Verdis A/S.

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere