Næstved Stadion: Nye drøftelser af baneforhold og tribune

Kultur- og Idrætsudvalget i Næstved genoptager den 17. januar 2024 drøftelsen af baneforholdene på Næstved Stadion. Udvalget anmodede efter mødet 8. januar administrationen om at supplere sagen med oplysninger om årsagssammenhænge, sammenligning af forskellige banetyper, levedygtighed, en ny tribune og stadionets nuværende stand.

På udvalgsmødet den 6. november 2023 orienterede administrationen Kultur- og Idrætsudvalget om tilstanden for græsbanen på Næstved Stadion. En tilstandsvurdering fra efteråret 2021 blev fremlagt, som viste bekymrende anaerobe forhold i vækstlaget. Disse forhold, hvor der ikke findes ilt, kan kvæle organismer og skabe langsigtede problemer for banens tilstand.

Rapporten konkluderede, at banens opbygning ikke lever op til nutidens forventninger til elitestadions. Råjordens egenskaber varierer under banen, hvilket resulterer i forskellige drænede egenskaber, fra meget ringe til ingen drænende effekt. Muldlaget omkring og under varmeslangerne er komprimeret tæt sammen, hvilket udgør en barriere for nedadgående vandbevægelse.

I foråret 2023 oplevede Næstved Stadion store udfordringer med rådne græsrødder på grund af stående vand. Administrationen benyttede sommerpausen til at skrælle vækstlaget ned til samme niveau over hele banen og bygge banen op igen. Dette har for det meste haft en god effekt, selvom nogle områder stadig lider af lav rodudvikling.

Tilstandsvurderingen fra 2021 foreslår tre løsningsmodeller: ekstra pleje, topskæring og omlægning. Konsulentens vurdering er, at kun en omlægning af banen vil løse problemstillingen fuldstændigt, da de to andre løsninger ikke fjerner det tæt komprimerede muldlag omkring varmeslangerne.

Der er nu udarbejdet yderligere oplæg herunder to nye bilag til udvalgsmødet 17. januar 2024, som ikke er offentligt tilgængelige i mødedagsordenen: et anlægsoverslag for henholdsvis hybrid, naturgræs og kunstgræs, og et tribuneprojekt. Sagen skal efter de yderligere drøftelser i Kultur- og Idrætsudvalget videre til Økonomiudvalget og byrådet for endelig vedtagelse.

Det er sandsynligt, at banens tilstand ikke kan forbedres frem mod første hjemmekamp i marts, fremgår det i øvrigt af administrationens oplæg til Kultur- og Idrætsudvalget. 



Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere