Indkøb af kunst for 1/2 mio kr. til den nye svømmehal skal drøftes

I forbindelse med budgetforliget i Næstved Kommune for 2024 er det blevet besluttet, at den nye svømmehal i Stenlængegårdområdet skal udsmykkes kunstnerisk. Detskal ske i samarbejde med lokale kunstnere og kreative unge. Partierne bag forliget har afsat op til 500.000 kr. til kunst i svømmehallen, hvoraf de 100.000 kr. finansieres fra den afsatte pulje til kunst under Kultur- og Idrætsudvalget.

Partierne ønsker, at det kreative ungemiljø og innovative kunstnere er med til at udsmykke den kommende svømmehal. Administrationen foreslår, at de kunstneriske bidrag deles op i udendørs (Street Art) og indendørs bidrag. De to typer bidrag kan enten tænkes sammen eller fungere hver for sig.

Den Kunstfaglige gruppe, bestående af Sigrid Abrahamsen fra Billedskole og Talentskole, Claus Michael Pedersen fra Næstved Kunstby og Ungdomsskolen, Lotte Juul Pedersen fra Rønnebæksholm, og Christine Bové fra Holmegaard Værk, vil undervejs i processen komme med anbefalinger til dette valg.

Administrationen bemærker i deres oplæg, at det beløb, der er afsat, er relativt lille i forhold til et så stort bygningskompleks.

Med rådgivning fra Den Kunstfaglige Gruppe i Næstved Kommune, vil administrationen skabe et koncept for udsmykningens karakter. Dette kan inkludere zoner for professionel kunst og zoner med inspiration fra det unge vækstlag i Næstved. En projektledelse vil blive nedsat for at udarbejde et budget og en masterplan for antal og typer af værker.

Specifikke kunstnere til opgaven vil blive fundet enten gennem et Open Call, eller ved at spørge specifikke relevante kunstnere. For eksempel kan det give mening at Næstved Kunstby arbejder med væggene ud mod togsporet.

I andet halvår af 2024 vil udsmykningerne foregå, såfremt det er muligt af hensyn til byggeriet. Det endelige valg af kunstnere vil blive foretaget af administrationen i Center for Kultur og Borgerservice, efter indstilling fra blandt andet den kunstfaglige gruppe og Næstved Kunstby. 

Af hensyn til armslængdeprincippet vil administrationen blive bemyndiget til denne kunstfaglige opgave. Valget vil blive forelagt Kultur- og Idrætsudvalget til orientering. 

Køreplanen for udsmykningen af svømmehallen drøftes første gang på Kultur- og Idrætsudvalgets møde 8.januar 2024. Svømmehallen ventes færdig sidst på året.

Næstved Kunstby skal muligvis arbejde med svømmehallens vægge ud mod togsporet.
Foto: Jan Christensen

Send et tip om 112-nyheder eller "Det sker i Næstved". Husk at skrive dit telefonnummer.

Navn

Mail *

Meddelelse *

Du kan også kontakte Næstved Nyts redaktion og fotograf på e-mail: fotojan@outlook.dk

Seneste nyheder

Nyheder fra arkivet (klik her)

Vis mere